Πειραιώς: Πώς «διαβάζουν» τα αποτελέσματα πέντε διεθνείς οίκοι

Ποια στοιχεία από τα μεγέθη της Πειραιώς ξεχωρίζουν Goldman Sachs, BofA, Citigroup, Morgan Stanley και KBW. Oι επιδόσεις των προμηθειών και των κόκκινων δανείων. Οι τιμές-στόχοι και οι συστάσεις για τη μετοχή της τράπεζας.

Πειραιώς: Πώς «διαβάζουν» τα αποτελέσματα πέντε διεθνείς οίκοι

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Πειραιώς αποτιμούν οι διεθνείς οίκοι σε σχετικά reports, χωρίς να προχωρούν σε μεταβολές στις τιμές-στόχους.

Αναλυτικότερα, ουδέτερη σύσταση και τιμή στόχο τα 3,75 ευρώ διατηρεί η Goldman Sachs για την Πειραιώς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' 3μήνου.

Η Goldman Sachs σημειώνει ότι η τράπεζα αύξησε σημαντικά τις προβλέψεις της, ενώ υπάρχει βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού με αρνητικό ρυθμό σχηματισμού NPEs και NPLs. Αναφορικά με τα stress tests, η Goldman Sachs επαναλαμβάνει την εκτίμηση της διοίκησης ότι τα αποτελέσματα θα κινηθούν κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι παράμετροι για τα μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, τα οποία θα επηρεάσουν τα επικείμενα τεστ αντοχής θα δοθούν στις τράπεζες τον Ιανουάριο και υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την εποπτική αρχή για τυχόν αλλαγές.

Η Bank of America Merrill Lynch διατηρεί τη σύσταση υποαπόδοσης με τιμή-στόχο τα 2,31 ευρώ ανά μετοχή, ενώ χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα μεικτά, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες 13 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα από τόκους να είναι κατά 1% χαμηλότερα σε τριμηνιαία βάση και κατά 5% χαμηλότερα σε ετήσια βάση.

Τα προ φόρων και προβλέψεων κέρδη αυξήθηκαν στα 294 εκατ. ευρώ έναντι 242 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο πέρυσι, λόγω αύξησης των καθαρών εσόδων κατά 7% και μείωσης των λειτουργικών εξόδων κατά 4%.

Η BofA επισημαίνει ότι πλέον τίθεται ως στόχος της διοίκησης η πιο επιθετική πολιτική μείωσης του κόστους, στο πλαίσιο της γενικής εκτίμησης ότι θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να περιορίσουν την έκθεσή τους σε λειτουργικά κόστη.

Η KBW χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τράπεζας ανάλογα των προβλέψεων. Τονίζει ότι συνεχίστηκε η πρόοδος στη βελτίωση της ποιότητας των κεφαλαίων και του χαρτοφυλακίου.

Παράλληλα αναφέρει ότι οι προμήθειες κινήθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων καθώς ανήλθαν στα 127 εκατ. έναντι εκτιμήσεων της KBW για 84 εκατ. στο εννεάμηνο.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 2,75 ευρώ και τη σύσταση market perform για τη μετοχή της τράπεζας.

Από την πλευρά της, η Citigroup επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 3,1 ευρώ και τη σύσταση neutral για τον τίτλο της Πειραιώς. Η Citi ξεχωρίζει τις καλές επιδόσεις των προμηθειών αλλά και τη μείωση των δαπανών που καταγράφηκε.

Παράλληλα τονίζει τη στόχευση της διοίκησης της Πειραιώς για θετικό τελικό αποτέλεσμα το 2017, αλλά και την πρόβλεψη για αυξημένα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων το επόμενο έτος.

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ακόμη την αύξηση των καταθέσεων σε τριμηνιαίο επίπεδο αλλά και την περαιτέρω μείωση των κεφαλαίων από τον ELA.

Η Morgan Stanley δίνει τιμή-στόχο τα 5,2 ευρώ και σύσταση equalweight για τη μετοχή της τράπεζας.

Ο διεθνής οίκος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Πειραιώς καλύτερα των προβλέψεων, ενώ τονίζει πως οι προμήθειες στήριξαν τα έσοδα της τράπεζας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v