Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς «διαβάζει» η Euroxx τα αποτελέσματα Ελβαλχαλκόρ, Φουρλή, Autohellas

Γενικά ισχυρά τα αποτελέσματα της Ελβαλχαλκόρ. Βελτιωμένες οι επιδόσεις της Φουρλής. Ισχυρό 2018 προμηνύονται τα αποτελέσματα της Autohellas. Σύσταση "overweight" και για τις τρεις μετοχές.

Πώς «διαβάζει» η Euroxx τα αποτελέσματα Ελβαλχαλκόρ, Φουρλή, Autohellas

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του 2018 η Ελβαλχαλκόρ ήταν γενικά ισχυρά και ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, με βασικό «οδηγό» την αύξηση του όγκου πωλήσεων και των θετικών επιπτώσεων από το μίγμα πωλήσεων, σύμφωνα με την Euroxx Securities.

Αναφερόμενη στην επένδυση 150 εκατ. ευρώ στην έλαση αλουμινίου, η οποία εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας, η Euroxx εκτιμά πως αυτή η νέα επένδυση ενισχύει σημαντικά τις προοπτικές ανάπτυξης των κερδών της Ελβαλχαλκόρ μετά το 2020.

Η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο 2,40 ευρώ για τη μετοχή της Ελβαλχαλκόρ με σύσταση “overweight”.

Για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Φουρλής, κάνει λόγο για βελτιωμένες επιδόσεις και για στοιχεία που γενικά ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις. Όπως αναφέρει, η βελτιωμένη καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και τα ΙΚΕΑ καθώς και η θετική δυναμική στις πωλήσεις στο εξωτερικό, έδωσαν ώθηση στις επιδόσεις της εταιρείας.

Η τιμή-στόχος για την Φουρλής είναι στα 7 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση “overweight”.

Τέλος, για την Autohellas, αναφέρει πως τα αποτελέσματα γενικά ευθυγραμμίζονται με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής και παραπέμπουν σε ένα συνολικά ισχυρό 2018. Κάνει λόγο για βελτίωση των ελεύθερων ταμειακών ροών παρά την καθαρή επένδυση στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ύψους 23 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνει και την μικρή μείωση του καθαρού χρέους του ομίλου.

Για την Autohellas η Euroxx δίνει τιμή-στόχο 32,3 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση “overweight”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v