Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Αναβαθμίζει σε «buy» Eurobank, Εθνική, Πειραιώς

Η HSBC αυξάνει την τιμή-στόχο για τη Eurobank στο 1,25 ευρώ, ενώ αντιθέτως για την Εθνική Τράπεζα μειώνει την τιμή στο 0,29 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στο 3,2 ευρώ.

HSBC: Αναβαθμίζει σε «buy» Eurobank, Εθνική, Πειραιώς

Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης για τις μετοχές των Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς σε "buy" από "hold" προχώρησε η HSBC, ενώ αλλάζει και τις τιμές-στόχους, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Συγκεκριμένα, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη Eurobank στο 1,25 ευρώ από 1,02 ευρώ προηγουμένως, ενώ αντιθέτως για την Eθνική Tράπεζα μειώνει την τιμή στο 0,29 ευρώ από 0,32 ευρώ προηγουμένως και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,2 ευρώ από 3,4 ευρώ.

Παράλληλα, η HSBC διατηρεί τη σύσταση buy για τη μετοχή της Alpha Bank, ενώ μειώνει την τιμή-στόχο στα 2,43 από 2,70 ευρώ. 

Το μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου σε σχέση με την τιμή-στόχο εμφανίζει η Eurobank (66,7%), ακολουθούμενη από την Alpha Bank (42,1%), την Πειραιώς (29,6%) και την Εθνική (16%)

O οίκος επισημαίνει ότι οι τέσσερις τράπεζες δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις στη λειτουργική τους κερδοφορία σε σχέση με τις εκτιμήσεις του, εξ ου και οι μειώσεις στις τιμές-στόχους. 

Ωστόσο, προσθέτει ότι η συνεχιζόμενη πρόοδος στη διαχείριση των προβληματικών στοιχείων ενεργητικού και η πιο ελκυστική αποτίμηση των ομίλων αντισταθμίζει αυτές τις πιέσεις. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v