Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή αύξηση στο ενεργητικό των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο

Οι Μετοχικοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους €4 δισ., από €5 δισ. τον Αύγουστο. Οι δε Μικτοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν εκροές ύψους €1 δισ., τον Σεπτέμβριο.

Οριακή αύξηση στο ενεργητικό των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο

Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, το συνολικό ενεργητικό των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 0,1% στα €16.014 δισ., από €15.992 δισ. στο τέλος του Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ).

Αναλυτικότερα εκδόθηκε το μηνιαίο fact sheet με στοιχεία του Σεπτεμβρίου 2018 για την αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη.

Το συνοπτικό αυτό δελτίο περιέχει στοιχεία 29 Ενώσεων της Ε.Ε. και απεικονίζει το 98% της Ευρωπαϊκής αγοράς των συλλογικών επενδύσεων.

Οι εξελίξεις του Σεπτεμβρίου στην Ευρωπαϊκή αγορά των συλλογικών επενδύσεων  συνοψίζονται ως εξής:

·         Οι  ΟΣΕΚΑ και οι Εναλλακτικοί ΟΣΕ κατέγραψαν εκροές ύψους €22 δισ. το Σεπτέμβριο, από €20 δισ. εισροές τον Αύγουστο.

·         Οι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές εκροές €32 δισ., σημαντικά αυξημένες από τα €2 δισ. εισροών κεφαλαίων του προηγούμενου μήνα.

o   Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΟΣΕΚΑ Χρηματαγοράς) κατέγραψαν καθαρές εκροές €11 δισ., από  €8 δισ. εισροές τον Αύγουστο.

ü  Οι Μετοχικοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους €4 δισ., από €5 δισ. τον Αύγουστο.

ü  Οι Ομολογιακοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές εκροές ύψους €10 δισ., από €2 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

ü  Οι Μικτοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν εκροές ύψους €1 δισ., από €6 δισ. εισροές τον Αύγουστο.

o   Οι ΟΣΕΚΑ Χρηματαγοράς κατέγραψαν καθαρές εκροές €21 δισ. Οι εκροές του Σεπτεμβρίου  αντικατοπτρίζουν το κυκλικό μοτίβο ροών των κεφαλαίων της συγκεκριμένης κατηγορίας στο τέλος κάθε τριμήνου.

·         Οι ΟΕΕ (Οργανισμοί Εναλλακτικών Επενδύσεων) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις €9 δισ. το Σεπτέμβριο, μειωμένες από τα €18 δισ. του Αυγούστου.

·         Συνολικά, στο τέλος του Σεπτεμβρίου, το συνολικό ενεργητικό των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 0,1% στα €16.014 δισ., από €15.992 δισ. στο τέλος του Αυγούστου.

Η ζήτηση για μακροπρόθεσμους ΟΣΕΚΑ υποχώρησε το Σεπτέμβριο ενόψει των εντεινόμενων πολιτικών και εμπορικών εντάσεων και της πίεσης των επιτοκίων, αναφέρει η ΕΘΕ.

*Τα αναλυτικά στοιχεία για τους ΟΣΕΚΑ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v