Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ελληνική Ένωση CFA επίσημος Training Partner στο πρόγραμμα Roots

Το πρόγραμμα Roots στοχεύει στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης (ΜμΕ) στην Ελλάδα και διοργανώνεται με τη συνεργασία του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η Ελληνική Ένωση CFA επίσημος Training Partner στο πρόγραμμα Roots

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του προγράμματος Roots με συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Το πρόγραμμα Roots στοχεύει στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης (ΜμΕ) στην Ελλάδα και διοργανώνεται με τη συνεργασία του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC) και του Υπουργείου Εξωτερικών. Τη συνέντευξη τύπου τίμησε με την παρουσία του, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt.

Το πρόγραμμα Roots είναι μια πρωτοβουλία ανάδειξης ανταγωνιστικών και εμπορικά αξιοποιήσιμων επιχειρηματικών σχεδίων ΜμΕ, με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε επενδυτικά κεφάλαια, με κανόνες και βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνονται διεθνώς.

Η Ελληνική Ένωση CFA με χαρά και τιμή αποδέχτηκε την πρόσκληση των διοργανωτών να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ως “Training Partner” και να παράσχει επιμόρφωση σε στελέχη επιχειρήσεων, μέσα από μια σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων που θα παραδοθούν από έμπειρα Μέλη της Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το Roots στοχεύει αφορά στην εξοικείωση ΜμΕ με τα διάφορα χρηματοπιστωτικά εργαλεία άντλησης κεφαλαίων, μέσω της κεφαλαιαγοράς. Στόχος του προγράμματος είναι να καθοδηγήσει τις εταιρείες που θα επιλεγούν, έτσι ώστε να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη και ελκυστική επενδυτική πρόταση προς υποψήφιους επενδυτές.

Χαιρετισμό κατά τη συνέντευξη τύπου απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης CFA κ. Λουκάς Δέδες, CFA οποίος τόνισε το ρόλο που σκοπεύει να διαδραματίσει η Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος, με κύρια χαρακτηριστικά την αξιοπιστία που διαθέτει, λόγω του ότι εκπροσωπεί στην Ελλάδα ένα παγκόσμιο οργανισμό όπως είναι το CFA Institute, αλλά και τη γνώση που φιλοδοξεί να μεταδώσει στα στελέχη των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, σχετικά με τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Στη συνέντευξη Τύπου, εκτός των διοργανωτών, συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Corporate Champions (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ, ΤΕΜΕΣ Α.Ε., ΤΙΤΑΝ, Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ) και των λοιπών Advisory Partners (DELOITTE και GRANT THORNTON).

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα Roots μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος (https://www.roots-program.com).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v