Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Εντείνονται οι κινήσεις των short στις τράπεζες

Στο στόχαστρο βάζει η Lansdowne Partners τις μετοχές των Alpha, Eurobank και Πειραιώς. Τι δείχνουν οι ανακοινώσεις των short θέσεων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΧΑ: Εντείνονται οι κινήσεις των short στις τράπεζες

Επιθετικότερες οι κινήσεις των ξένων funds στις ελληνικές τράπεζες, παρά τη μεγάλη πίεση που καταγράφεται ήδη εντός του 2019 στον κλάδο.

Έτσι, αυξήσεις θέσεων των short εμπεριείχε η νεότερη κατάσταση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όσον αφορά τις σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν και οι οποίες ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών.

Σύμφωνα με αυτή, η Lansdowne Partners (UK) LLP αύξησε την καθαρή αρνητική της θέση στην Alpha Bank από 0,75% σε 0,83% και στη Eurobank από 1,52% σε 1,62%.

Παράλληλα, έχει καθαρή αρνητική θέση στο 2,74% των τίτλων της Πειραιώς ενώ στο 1,51% διαμορφώνεται η καθαρή αρνητική της θέση στη ΔΕΗ. 

Επέστρεψε στον πίνακα των short θέσεων και η Oceanwood Capital Management LTD, η οποία αύξησε την «απαισιόδοξη» θέση της στη Eurobank στο 0,65% από 0,51%.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v