Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειωμένες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από Alpha Finance

Μια ιδιαίτερα απαιτητική τριετία περιμένει τον κλάδο, σύμφωνα με την εκτίμηση της χρηματιστηριακής. Προχωρά σε σημαντικές μειώσεις στις τιμές-στόχους και διατηρεί σύσταση «ουδέτερη». Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τραπεζών.

Μειωμένες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από Alpha Finance

Στο γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να καταθέσουν τον Μάρτιο νέους πιο επιθετικούς στόχους για τη μείωση των κόκκινων δανείων στέκεται η Alpha Finance σε ανάλυσή της για τον κλάδο, με την οποία θέτει νέες τιμές-στόχους για τις μετοχές.

Προβλέπει μια ιδιαίτερα απαιτητική τριετή περίοδο για τον κλάδο, ο οποίος παρά τις προσπάθειες μείωσης του κόστους θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα χαμηλή κερδοφορία, γεγονός που θα πιέσει τις αποτιμήσεις και θα μειώσει την «όρεξη» των επενδυτών, οι οποίοι θα αναμένουν περισσότερη διαύγεια. Ετσι, η χρηματιστηριακή παραμένει προσεκτική και διατηρεί τη σύσταση για τις μετοχές «ουδέτερη», με μειωμένες τιμές-στόχους.

Η Alpha Finance σημειώνει ότι οι αρχές δουλεύουν σε σχέδια για τη μείωση των κόκκινων δανείων μέσω του σχεδίου του ΤΧΣ αλλά και αυτού της ΤτΕ. Αμφότερα, σημειώνει, βρίσκονται υπό επεξεργασία και θα μπορούσαν να αναδείξουν «αξία» και να πυροδοτήσουν επενδυτικό ενδιαφέρον.

Εκτιμά ότι η Eurobank, που ξεκίνησε το σχέδιο συγχώνευσης με την Grivalia, μπορεί να βρίσκεται «λίγο πιο μπροστά» και να μπορεί να κινηθεί πιο επιθετικά στο σκέλος της μείωσης των NPEs, ενώ δείχνει προτίμηση στην Εθνική, σε ό,τι αφορά την αποτίμηση. Από την άλλη πλευρά, παραμένει «προσεκτική» για την Πειραιώς σε ό,τι αφορά τη δυναμική της ποιότητας ενεργητικού και τον χαμηλότερο κεφαλαιακό δείκτη.

Οι τιμές-στόχοι:

Eurobank: 0,73 ευρώ από 0,9 ευρώ, με ανοδικό περιθώριο 45%.

Εθνική: 1,63 ευρώ από 2,55 ευρώ, με ανοδικό περιθώριο 69%.

Πειραιώς: 0,89 ευρώ από 2,5 ευρώ, με ανοδικό περιθώριο 51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v