Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αγορά» ελληνικών ομολόγων προτείνει η BofA

Μπαράζ θετικών επιπτώσεων από την έκδοση του 10ετούς ομολόγου, βλέπει ο διεθνής οίκος. Γιατί προτείνει τοποθέτηση στο ελληνικό 5ετές ομόλογο έναντι του ιταλικού. Πού βάζει το stop.

«Αγορά» ελληνικών ομολόγων προτείνει η BofA

Πρόταση για αγορά ελληνικών ομολόγων καταθέτει στους πελάτες της η Bank of America/Merrill Lynch σε σημερινή έκθεσή της μετά και την αποστολή στην Ελλάδα. 

Ο οίκος προτείνει αγορά του ελληνικού πενταετούς ομολόγου που ωριμάζει τον Απρίλιο του 2024 έναντι των ιταλικών, καθώς εκτιμά ότι το spread από τις 126 μ.β. θα μπορούσε να κινηθεί στις 40 μ.β., αφού η αύξηση του spread δημιουργεί ευνοϊκό σημείο εισόδου. Το stop loss τοποθετείται στις 175 μ.β.

Σε ό,τι αφορά τους κινδύνους που έχει αυτό το trade, η BofA επισημαίνει το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός πολύ ελκυστικού γύρου (T)LTRO από την ΕΚΤ ή την υλοποίηση βραχυπρόθεσμων κινδύνων όπως αρνητικό αποτέλεσμα στα επόμενα δύο Eurogroup.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η έκδοση του 10ετούς ομολόγου από την Αθήνα θα έχει μια σειρά άμεσων και έμμεσων θετικών επιπτώσεων, μεταξύ των οποίων η βελτίωση της ρευστότητας για το Δημόσιο αλλά και για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες περαιτέρω αναβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου από τους οίκους αξιολόγησης και πρόωρων αποπληρωμών των ακριβών δανείων του ΔΝΤ. 

Στην έκθεση περιλαμβάνονται και τα συμπεράσματα από την αποστολή του οίκου στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συναντήσεις με διάφορους αξιωματούχους, όπως έγραψε το Euro2day.gr την 1η Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v