Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Η Κίνα δίνει τάση στις αγορές

Αναμένουμε ότι τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας θα συνεχίσουν να βελτιώνονται, αντανακλώντας τα δημοσιονομικά και νομισματικά κίνητρα της κυβέρνησης, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Nuntius: Η Κίνα δίνει τάση στις αγορές

Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν υψηλότερα την Παρασκευή, χάρη στις πολλά υποσχόμενες ειδήσεις για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας. Οι Dow Jones, S & P 500 και NASDAQ κέρδισαν 0,8%, 0,7% και 0,8%, αντίστοιχα. Ο ευρωπαϊκός STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,6%, παρά τη συνεχιζόμενη αναταραχή του Brexit.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα ανέφεραν πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες του Πεκίνου με τις ΗΠΑ την Παρασκευή, χαρακτηρίζοντάς τες «ειλικρινείς και εποικοδομητικές». Αυτή την εβδομάδα,ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Λιου Χι, ηγείται αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον για έναν ακόμη γύρο συνομιλιών.

Μετά την αποτυχία της τρίτης προσπάθειας της βρετανίδας πρωθυπουργού,Theresa May, να κερδίσει τη συμφωνία για Brexit μέσω του Κοινοβουλίου την Παρασκευή, η προθεσμία για το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ή να ζητήσει παράταση είναι η 12η Απριλίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk ζήτησε σύνοδο κορυφής της ΕΕ για τις 10 Απριλίου. Το Κοινοβούλιο θα έχει σήμερα μια δεύτερη σειρά "ενδεικτικών ψήφων" για τις εναλλακτικές προσεγγίσεις του Brexit. Εξακολουθούμε να περιμένουμε ότι η σοβαρότητα της οικονομικής διάρθρωσης από ένα no-deal Brexit, τελικά θα οδηγήσει σε συμβιβασμό και soft Brexit.

Ο κατασκευαστικός δείκτης PMI της Κίνας που ανακοινώθηκε χθες για το μήνα Μάρτιο, έφτασε τα 50,5, τοποθετώντας τον πάνω από το ουδέτερο επίπεδο των 50 μονάδων για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες. Οι δευτερεύοντες δείκτες ήταν επίσης ενθαρρυντικοί, καθώς οι νέες παραγγελίες και ο όγκος των αγορών αυξήθηκαν σε 51,6 και 51,2, αντίστοιχα. Αναμένουμε ότι τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας θα συνεχίσουν να βελτιώνονται, αντανακλώντας τα δημοσιονομικά και νομισματικά κίνητρα της κυβέρνησης.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

τηλ. 210 3350500

πλατφόρμες: keystock.com (forex, CFDs σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFDs σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars, είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v