Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Εισέρχεται στο δείκτη MSCI Mid Cap

Η τράπεζα εκτιμάται ότι θα συμπεριληφθεί στον δείκτη MSCI Greece ταυτόχρονα με την απόσυρση της Grivalia από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Wood αναμένει εισροές 128 εκατ. δολαρίων από παθητικά χαρτοφυλάκια.

Eurobank: Εισέρχεται στο δείκτη MSCI Mid Cap

Την Παρασκευή, μετά το κλείσιμο της αγοράς, η MSCI ανακοίνωσε ότι μετά την εξαγορά της Grivalia από τη Eurobank, σχεδιάζει να προσθέσει τη μετοχή της τράπεζας στον δείκτη ΜSCI Mid Cap. 

Οπως εκτιμά η Wood στο πρωινό της report, με βάση και τους κανόνες της MSCI, αυτό σημαίνει ότι η μετοχή της τράπεζας αναμένεται να προστεθεί και στον δείκτη MSCI Greece. Η ημερομηνία εισαγωγής προσδιορίστηκε από την MSCI ως η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Grivalia στο ΧΑ (που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη). 

Οταν η μετοχή της Eurobank προστεθεί στον δείκτη, η Wood αναμένει εισροές ύψους 128 εκατ. δολαρίων από παθητικά χαρτοφυλάκια (εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν σε επίπεδα 20 φορές τη μέση συναλλακτική δραστηριότητα) με τη στάθμιση της μετοχής στον δείκτη MSCI EM να διαμορφώνεται στο 0,04% και στον δείκτη MSCI Greece στο 14% περίπου.   

Η Wood σημειώνει ότι η είδηση είναι θετική, ενώ προσθέτει ότι ενδέχεται η προσθήκη να πραγματοποιηθεί πριν την εξαμηνιαία τακτική αναθεώρηση των δεικτών από την MSCI. Σημειώνει δε ότι η Eurobank είναι η κορυφαία της επιλογή από τον κλάδο στην Ελλάδα, λόγω του ανοιχτού δρόμου για χαμηλότερες επισφάλειες ενώ διατηρεί τη σύσταση "buy".  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v