Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανγαία: Στην Invel και επίσημα το υπόλοιπο 32,6%

Στην Invel το υπόλοιπο 32,6% της εισηγμένης, καθώς πέρασαν τα πακέτα μέσω του ΧΑ. Στα 390,81 εκατ. το ύψος της συναλλαγής.

Πανγαία: Στην Invel και επίσημα το υπόλοιπο 32,6%

Δυο πακέτα της Πανγαία, συνολικά 83.438.113 μετοχών, πέρασαν προ ολίγου μέσω του ΧΑ, στην τιμή των 4,68 ευρώ ανά μετοχή, ολοκληρώνοντας έτσι το deal με την Invel για την πώληση του υπόλοιπου 32,6% της εταιρίας από την Εθνική. 

Σημειώνεται ότι η Invel άσκησε έγκαιρα το δικαίωμα προαίρεσης για το υπόλοιπο των μετοχών που κατείχε η Εθνική στην εισηγμένη ΑΕΕΑΠ.

Το ύψος της συναλλαγής ανήλθε στα 390,81 εκατ. ευρώ.  

Η ανακοίνωση της Invel

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 31ης Μαρτίου 2019, η Invel Real Estate, μαζί με τις συνδεδεμένες της εταιρίες και άλλους επενδυτές (“Invel”), απέκτησε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας το ποσοστό της 32.7% στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ (“Πανγαία”), τη μεγαλύτερη εταιρία επενδύσεων ακινήτων στην Ελλάδα σε μια συναλλαγή ορόσημο για την Ελληνική αγορά ακινήτων. Το ποσοστό 32.7% αποκτήθηκε από τηv Invel Real Estate BV (29.8%) και τηv CL Hermes Opportunities, L.P. (2.9%) έναντι συνολικού τιμήματος 390 εκατ. ευρώ.

Με την απόκτηση αυτή, η συνολική επένδυση της Invel στην Πανγαία υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, καθιστώντας την Invel ιστορικά τον μεγαλύτερο επενδυτή στην Ελληνική αγορά ακινήτων.

Η απόκτηση από την Invel έλαβε τη στήριξη μεγάλων θεσμικών επενδυτών, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας ιδιωτικής εταιρίας επενδύσεων Castlelake L.P., καθώς και άλλων επενδυτικών κεφαλαίων. Η Invel Real Estate B.V. έλαβε επίσης κοινοπρακτικό τραπεζικό δανεισμό με Συντονιστή Διοργάνωσης την Τράπεζα Πειραιώς και συμμετέχοντες την Τράπεζα Πειραιώς, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξής (EBRD), την Astro Bank και την Ελληνική Τράπεζα

Ο ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Invel Real Estate, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του μετοχικού μεριδίου 32.7% της Εθνικής Τράπεζας στην "Πανγαία", μία συναλλαγή που σηματοδοτεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά ακινήτων και στην ελληνική οικονομία και που φέρνει την συμμετοχή μας στην “Πανγαία” στο 98.1%.

Αυτή η επένδυση ορόσημο δεν θα είχε καταστεί δυνατή, χωρίς την υποστήριξη των επενδυτών μας, των φορέων χρηματοδότησης και των συμβούλων μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Τράπεζα Πειραιώς για τον καθοριστικό της ρόλο, καθώς και την EBRD για την στήριξη στην διάρκεια της διαδικασίας.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στην Εθνική Τράπεζα που υπήρξε ένας εξαιρετικός εταίρος τα τελευταία 5 χρόνια βοηθώντας στην δημιουργία ενός πρωταθλητή στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας και θέτοντας τις βάσεις ώστε να αποκτήσει η "Πανγαία" μια ηγετική θέση στην ευρύτερη αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”.

Το σχόλιο της EBRD

Σύμφωνα με ανακοίνωση της EBRD, η τράπεζα χορήγησε δάνειο 55 εκατ. ευρώ για την συγχρηματοδότηση της αγοράς του ποσοστού που κατείχε η Εθνική Τράπεζα στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Οπως αναφέρεται, μετά τη σημερινή συναλλαγή, η συνολική επένδυση της Invel στην εισηγμένη επενδυτική εταιρεία ακινήτων αναμένεται να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v