Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεκαοκτώ εισηγμένες στο 8o Ιnvestment Forum της Ν. Υόρκης

Περίπου 55 είναι οι εκπρόσωποι 50 επενδυτικών οίκων που θα συνομιλήσουν με τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων.

Δεκαοκτώ εισηγμένες στο 8o Ιnvestment Forum της Ν. Υόρκης

Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών 18 εισηγμένων επιχειρήσεων και την παρουσία περί των 55 ξένων αναλυτών και διαχειριστών, ξεκινά αύριο στη Νέα Υόρκη το 8ο Ιnvestment Forum in NY, που διοργανώνουν από κοινού το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Θα προηγηθεί μία σειρά συναντήσεων και εκδηλώσεων σήμερα στην Ουάσιγκτον, ενώ μετά το διήμερο της Νέας Υόρκης (11 & 12 Ιουνίου), μέρος της ελληνικής αποστολής θα μεταβεί στο Σαν Φρανσίσκο, προκειμένου να δώσει το παρών σε εκδήλωση για νεοφυείς εταιρείες.

Παρουσία στο φετινό forum της Νέας Υόρκης θα έχουν εκπρόσωποι των: Aegean Airlines, Alpha Bank, Autohellas, EXAE, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα - Terna Energy, Ελληνικά Πετρέλαια, Ικτίνος Ελλάς, Μότορ Οιλ, Μυτιληναίος , Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Profile, ΔΕΗ και Σαράντης.

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις, όπως και ο αριθμός των εισηγμένων εταιρειών που συμμετέχουν φέτος είναι μειωμένες, ωστόσο αυτό που φαίνεται να επιδιώκεται την περίοδο αυτή είναι η περιγραφή των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, η έναρξη σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος και ως εκ τούτου η διαμόρφωση ενός πλαισίου που διαθέτει τις προϋποθέσεις για προσέλκυση ξένων επενδυτών.

Περίπου 55 είναι οι εκπρόσωποι 50 επενδυτικών οίκων που θα συνομιλήσουν με τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων. Ονόματα όπως Lazard AM, Goldman Sachs AS, Greylock, Oaktree Capital Management περιλαμβάνονται στη λίστα της φετινής διοργάνωσης.

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό forum θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ενώ παρών θα είναι και ο πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt.

Οπως αναφέρει το ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, κατά τη διάρκεια του 8th Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη, θα παρουσιαστούν οι σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, τα οικονομικά στοιχεία, αλλά και συγκεκριμένα επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια, ώστε να προσελκύσουν Αμερικανούς επενδυτές και διεθνή Funds.

Στην Ουάσιγκτον τα μέλη της αποστολής θα έχουν συναντήσεις με το US Chamber of Commerce, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα και θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση που διοργανώνεται από το Atlantic Council, το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο και το Χρηματιστήριο με θέμα τον ρόλο της Ελλάδας ως γεωστρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ.

Στο Σαν Φρανσίσκο, τα μέλη της αποστολής θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους της πολιτικής και οικονομικής κοινότητας, επενδυτές καθώς και με εκπροσώπους επιχειρηματικών οργανισμών και think tanks όπως το US Chamber of Commerce και το Atlantic Council καθώς και να επισκεφθούν σημαντικές εταιρίες (Google και Facebook), ερευνητικά και κέντρα καινοτομίας (Singularity και Plug & Play), με σκοπό να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις τους και να συζητήσουν με εκπροσώπους τους για τα μοντέλα ανάπτυξης έρευνας και τεχνολογίας, τις νεότερες καινοτόμες εφαρμογές που επιφυλάσσουν καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας με καινοτόμες εταιρίες από την Ελλάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v