Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DB: Υψηλότερες τιμές στόχοι για Πειραιώς και Alpha Bank

Η Deutsche Bank αύξησε την τιμή-στόχο για την Πειραιώς στα 2,70 ευρώ από 1,50 ευρώ προηγουμένως και για την Alpha Bank στα 2 ευρώ από 1,90 προηγουμένως. Πιο δύσκολοι οι στόχοι του 2021 για τα κόκκινα δάνεια.

DB: Υψηλότερες τιμές στόχοι για Πειραιώς και Alpha Bank

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Εθνικής Τράπεζας σε «hold» από «buy» και αύξηση της τιμής-στόχου τόσο της ΕΤΕ, στα 2,30 ευρώ ανά μετοχή από 2,10 ευρώ προηγουμένως, όσο και της Alpha Bank (2 ευρώ από 1,90 ευρώ) και της Τράπεζας Πειραιώς (2,70 ευρώ από 1,50 ευρώ), προχώρησε η Deutsche Bank, ενώ για τη Eurobank δίνει σύσταση «hold», με τιμή-στόχο το 0,80 ευρώ ανά μετοχή.

Για την υποβάθμισης της Εθνικής, σημειώνει πως βλέπει περιορισμένη προοπτική ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ διατηρεί η σύσταση «buy» για την Αlpha Βank, καθώς θεωρεί πως ο υψηλότερος σε σχέση με τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες σχετικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας και τα ισχυρά προ προβλέψεων έσοδα δίνουν στην τράπεζα τις περισσότερες επιλογές  για μείωση των NPEs.

Αναφερόμενη στα NPEs, η Deutsche Bank θεωρεί πως οι στόχοι μείωσής τους για φέτος είναι επιτεύξιμοι, όμως θεωρεί πως οι στόχοι του 2021 είναι πιο δύσκολοι, καθώς οι πωλήσεις μεγάλων χαρτοφυλακίων θα είναι οπισθοβαρείς (back-loaded). Ωστόσο, η ανάκαμψη των τιμών στα ακίνητα θα στηρίξει τη διάθεση μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων με εγγυήσεις ακινήτων. Η Deutsche Bank αναμένει η Eurobank να επιτύχει τον στόχο της για ποσοστό χαμηλότερο του 10%, χάρη στις δύο σχεδιαζόμενες τιτλοποιήσεις. Αναμένει οι άλλες τρεις συστημικές τράπεζες να μην επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για το 2021. Πέραν των πωλήσεων μεγάλων χαρτοφυλακίων, η Deutsche Bank θεωρεί πως είναι κρίσιμης σημασίας η οργανική μείωση των NPEs και αναμένει πως οι τράπεζες θα αρχίσουν να στρέφουν όλο και περισσότερο την προσοχή τους προς αυτή τη στρατηγική για τα NPEs.

Χαρακτηρίζει «κλειδί» τα κεφάλαια για τις επιλογές μείωσης των NPEs, αναμένοντας πως οι τράπεζες που θα χρησιμοποιήσουν τυποποιημένα μοντέλα, θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια που κατανέμονται στα NPEs  τα επόμενα τρίμηνα. Η Αlpha Βank και η Πειραιώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περίπου 2 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια είτε για να επιταχύνουν την πώληση assets μέσω υψηλότερων προβλέψεων είτε για να ενισχύσουν τα κεφάλαια.

Εξάλλου, σε προ προβλέψεων επίπεδο, η Deutsche Bank θεωρεί πως τα καθαρά έσοδα από τόκους θα παραμείνουν υπό πίεση, καθώς αναμένεται συνεχιζόμενη απομόχλευση του χαρτοφυλακίου δανείων, σε συνδυασμό με ένα δυσκολότερο σενάριο επιτοκίων. Αναμένει πως θα υπάρξει κάποια αύξηση στα τέλη λόγω της βελτίωσης του επιπέδου δραστηριότητας και των υψηλότερων καθαρών τραπεζικών χρεώσεων. Ωστόσο, αυτό παραμένει χαμηλότερο του guidance των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών. Από την άλλη πλευρά, η Deutsche Bank εκτιμά πως θα καρποφορήσουν οι πρωτοβουλίες για εξοικονόμηση κόστους, αντισταθμίζοντας τους «αντίθετους άνεμους» σε επίπεδο προ προβλέψεων κερδών, ιδιαίτερα το 2021. Προβλέπει πως η Αlpha Βank θα καταγράψει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των προ προβλέψεων κερδών (περίπου 8% το 2021) και η Τράπεζα Πειραιώς τον χαμηλότερο (περίπου 2,5%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v