Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΙΤΑΝ: Επιτυχής η δημόσια πρόταση

Αποδοχή άνω του 90% σε «κοινά» και «προνόμια». Το σύνολο των τίτλων της ΤΙΤΑΝ θα μετατραπούν σε τίτλους της TCI, η οποία θα έχει έδρα τις Βρυξέλλες. Παράλληλη διαπραγμάτευση των μετοχών σε τρία χρηματιστήρια.

ΤΙΤΑΝ: Επιτυχής η δημόσια πρόταση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η δημόσια πρόταση της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ προκειμένου να μεταφερθεί η έδρα της εταιρείας από την Ελλάδα στο Βέλγιο και η μετοχή της να διαπραγματεύεται στα χρηματιστήρια της Αθήνας, των Βρυξελλών και των Παρισίων.

Όπως πληροφορούμαστε, δέχτηκε να μετατρέψει τις μετοχές του πάνω από το 90% τόσο των κοινών όσο και των προνομιούχων μετοχών, με αποτέλεσμα:

Α) οι υπόλοιπο μέτοχοι που δεν μετέτρεψαν τις μετοχές τους να κληθούν να επιλέξουν αν θα τις μετατρέψουν στο μέλλον ή αν θα τις ρευστοποιήσουν έναντι των προκαθορισμένων τιμημάτων.

Β) το σύνολο των μετοχών της ΤΙΤΑΝ θα μετατραπούν σε τίτλους της TCI (TITAN CEMENT INTERNATIONAL), η οποία θα έχει έδρα τις Βρυξέλλες

Γ) αποφεύγεται το σενάριο της παράλληλης διαπραγμάτευσης των μετοχών, τόσο της TCI όσο και της ΤΙΤΑΝ στο χρηματιστήριο της Αθήνας, με ότι αρνητικό θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για τους έλληνες μικροεπενδυτές.

Θυμίζουμε ότι η κίνηση μεταφοράς της έδρας στο Βέλγιο έχει ως κίνητρο, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, την ευκολότερη και φθηνότερη πρόσβαση στις τράπεζες και τις κεφαλαιαγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v