Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Πειραιώς: Στα 3,1 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η HSBC

Η HSBC πιστεύει ότι η φετινή κερδοφορία της τράπεζας επιτρέπει την πληρωμή κουπονιού για τα CoCo’s. Θεωρεί, πάντως πως η μετατροπή τους εξακολουθεί παραμένει το καλύτερο σενάριο για τους επενδυτές.

Τρ. Πειραιώς: Στα 3,1 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η HSBC

Στα 3,10 ευρώ ανά μετοχή από 3 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς η HSBC, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση «hold».

Η HSBC, αφού αναφέρει πως μελέτησε προσεκτικά τις λεπτομέρειες για τα CoCos της Πειραιώς, διαπιστώνει ότι με βάση τις εκτιμήσεις της για την εξέλιξη της κερδοφορίας και των κεφαλαίων της τράπεζας κατά τη φετινή χρήση, δεν υπάρχει θέμα ως προς τη δυνατότητα της τράπεζα να πληρώσει το κουπόνι της φετινής χρονιάς. Ωστόσο, καταλήγει στο συμπέρασμα πως η τρέχουσα υπόθεσή της για μετατροπή τους το 2019 παραμένει το καλύτερο σενάριο για τους επενδυτές.

Αναλυτικότερα, η HSBC χαρακτηρίζει «αμφιλεγόμενο» ζήτημα τα CoCos. Τα ύψους 2 δισ. ευρώ CoCos της Πειραιώς που κατέχει το ΤΧΣ αποδείχθηκαν βασικό σημείο στις συζητήσεις της με επενδυτές, δεδομένης της επιλογής της HSBC να υποθέσει πως η διοίκηση της τράπεζας θα επιλέξει να ενεργοποιήσει την μετατροπή το 2019.

Όπως αναφέρει η HSBC, έχει εξετάσει διάφορα σενάρια. Οι μη συνεργατικές λύσεις, όπου οποιαδήποτε πλευρά ενεργοποιεί την μετατροπή, υποδηλώνουν πως η πρώιμη ενεργοποίηση είναι καλύτερη για τους μετόχους. Αλλά αφήνει επίσης περιθώριο διαπραγματεύσεων και, συνεπώς, περιθώριο για συνεργατικές λύσεις. Ένα πραγματικά αέναο CoCo μπορεί να έχει λογική από την άποψη της αξίας, όμως η HSBC θεωρεί πως τα κίνητρα δεν ευθυγραμμίζονται με το αποτέλεσμα αυτό. Η μερική μετατροπή φαίνεται πως είναι καλή για το ΤΧΣ, αλλά όχι για τους υπόλοιπους μετόχους. Η μερική αποπληρωμή θα μπορούσε να δημιουργήσει αξία για όλους, αλλά ενέχει πολλούς κινδύνους εκτέλεσης, κατά την άποψη της HSBC.

Ως αποτέλεσμα η HSBC εξακολουθεί να υποθέτει πως θα γίνει μετατροπή των CoCos φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v