Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,5% το επιτόκιο για το 10ετές ομόλογο

Η Αθήνα άντλησε €1,5 δισ. από την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου, λήξης τον Μάρτιο του 2029. Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα το επιτόκιο. Πάνω από €7,6 δισ. οι προσφορές. Ενισχύουμε την αξιοπιστία μας στις διεθνείς αγορές, τόνισε ο Σταϊκούρας.

Στο 1,5% το επιτόκιο για το 10ετές ομόλογο

Στα ιστορικά χαμηλά του 1,5% διαμορφώθηκε το κουπόνι από την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου, λήξης τον Μάρτιο του 2019, με την Αθήνα να αντλεί 1,5 δισ. ευρώ και υπερπολλαπλάσιες προσφορές.

Ειδικότερα, το βιβλίο προσφορών έκλεισε λίγο πριν τις 13:30, με τις προσφορές που υποβλήθηκαν εντός των τριών ωρών που έμεινε ανοιχτό να υπερβαίνουν, κατά πληροφορίες, τα 7,6 δισ. ευρώ. Το guidance για το κουπόνι της έκδοσης διαμορφώθηκε αρχικά στην περιοχή του 1,55%.

Υπενθυμίζεται ότι η απόδοση του τίτλου στη δευτερογενή αγορά είναι στο 1,40%, με την τιμή στο 121. Το κουπόνι του τίτλου που είχε εκδοθεί τον Μάρτιο φέτος διαμορφώνεται στο 3,875%, ενώ η Αθήνα είχε αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ.

Ανάδοχοι της επανέκδοσης του 10ετούς ήταν οι BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan.

Σταϊκούρας για το 10ετές: Εξαιρετικά ποιοτική έκδοση

Η Ελλάδα βγήκε εφέτος επιτυχώς για δεύτερη φορά στις αγορές με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγω για μια εξαιρετικά ποιοτική έκδοση.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η χώρα άντλησε 1,5 δισ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές, με επιτόκιο ύψους 1,5%, ενώ υπενθύμισε ότι το επιτόκιο της προηγούμενης έκδοσης 10ετούς ομολόγου, στις 12 Μαρτίου 2019, ήταν στο 3,9%.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ως στοιχεία επιτυχίας χαρακτηρίζονται η μεγάλη ζήτηση, η σημαντικά πλεονάζουσα κάλυψη και η διασπορά των επενδυτών.

«Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύουν ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ποιοτική έκδοση» υπογράμμισε.

«Η επιτυχής αυτή κίνηση αποδεικνύει ότι η χώρα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενισχύει την αξιοπιστία της απέναντι στις διεθνείς αγορές και δημιουργεί, βήμα – βήμα, τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα» κατέληξε

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v