Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Αλλαγή πλαισίου για δημόσια προσφορά

Δεν θα είναι υποχρεωτική η υποβολή πρότασης δημόσιας προσφοράς σε περιπτώσεις συγχωνευσης εταιριών, σύμφωνα με σημερινή απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Παράλληλα αποφάσισε τη διαγραφή της Χάλυψ απο το ΧΑ και την ανάκληση της άδειας της Σιτι ΑΕΔΑΚ καθώς και την επιβολή προστίμων.

Κεφαλαιαγορά: Αλλαγή πλαισίου για δημόσια προσφορά
Δεν θα είναι υποχρεωτική η υποβολή πρότασης δημόσιας προσφοράς σε περιπτώσεις συγχώνευσης εταιριών αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τροποποιώντας την απόφαση 1/195/19.7.00 για ”Δημόσια Πρόταση Αγοράς Κινητών Αξιών”.

Επίσης, η ΕΚ αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών της εταιρίας Χάλυψ Δομικά Υλικά από το ΧΑ καθώς και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ΣΙΤΙ ΑΕΔΑΚ μετά από απόφαση του δ.σ. των μετόχων.

Παράλληλα αποφάσισε τις ακόλουθες επιβολές προστίμου:

* ύψους 23.812 ευρώ στην Alpha Bank διότι δεν ενημέρωσε ως όφειλε βάσει του ΠΔ 51/1992 για σημαντική μετοχική μεταβολή που επήλθε στην Δέλτα Πληροφορική. Συγκεκριμένα το ποσοστό της στην εν λόγω εταιρία αυξήθηκε από 66,46% σε 70,75% μετά από σύμβαση ενεχύρου μετοχών μεταξύ της τραπέζης και της οικογένειας Δρυμιώτη.

* ύψους 2.935 ευρώ στον κ. Γεώργιο Σπύρου, μέτοχο της εταιρίας Αγροτικός Οίκος Σπύρου διότι δεν ενημέρωσε εντός της χρονικής προθεσμίας που είχε υποχρέωση βάσει του ΠΔ 51/1992 για συναλλαγή αξίας άνω των 293.470 ευρώ.

* ύψους 3.940 ευρώ στον κ. Γιώργο Πετζετάκι, μέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο της Πετζετάκις διότι δεν ενημέρωσε εντός της χρονικής προθεσμίας που είχε υποχρέωση βάσει του ΠΔ 51/1992 για συναλλαγή αξίας άνω των 293.470 ευρώ.

* ύψους 17.000 ευρώ στις ΑΕΛΔΕ Σύχρονη Ανέλιξη, Αιχμή, Smash Finance και Χρήμα για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας των ΕΠΕΥ.

* ύψους 22.000 ευρώ στην Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ ως καθολική διάδοχο της Ασπίς Επενδυτική ΑΕΕΧ για παράβαση διατάξεων του Νόμου 1969/1991. Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι η Ασπίς Επενδυτική κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2001 είχε προβεί σε τοποθετήσεις μετοχών της Ασπίς Στεγαστική που αντιστοιχούσαν στο 16,47% των ιδίων κεφαλαίων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v