Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικότερη η Π&Κ για ελληνικές μετοχές

Αυξημένες θέσεις σε μετοχές προτείνει η Π & Κ Χρηματιστηριακη στο τελευταίο report της, στο οποίο τονίζεται η σημασία της επιλογής συγκεκριμένων μετοχών. Ως ”top picks”, προβάλλονται ΟΠΑΠ, Panafon Ακτωρ, Τηλέτυπος και Γερμανός.

Θετικότερη η Π&Κ για ελληνικές μετοχές
Αύξηση του ποσοστού ελληνικών τίτλων που θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο, αλλά και αύξηση των τοποθετήσεων σε μετοχές, συνολικά, συστήνει στο τελευταίο τριμηνιαίο report της (Quarterly Update) η Π&Κ Χρηματιστηριακή, στο οποίο τονίζεται ότι η έμφαση για τον επενδυτή εξακολουθεί να βρίσκεται στη σωστή επιλογή συγκεκριμένων μετοχών.(stock picking)

Το προτεινόμενο από την Π&Κ ”χαρτοφυλάκιο, στο report με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει ξένες μετοχές σε ποσοστό 45% και ελληνικές μετοχές σε ποσοστό 55%, ενω η συνολικά η προτεινόμενη έκθεση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου σε μετοχές, αυξάνεται στο 65%.

Προηγούμενα reports (προ δύο-τριών μηνών) έκαναν σύσταση για κατοχή μετοχών σε ποσοστό 50% , το οποίο σταδιακά αυξήθηκε στο 60%, ενω η αναλογία μεταξύ ελληνικών και ξένων μετοχών ήταν είτε η ίδια (50%-50%) είτε ελαφρώς υπέρ των ξένων μετοχών (55%).

Εξάλλου, περισσότερες θετικές παρά αρνητικές ”εκπλήξεις” για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο παρατηρεί η Π&Κ στην έκθεσή της.

Μια δεύτερη ματιά στα αποτελέσματα, αναφέρει το report, δείχνει τις μετοχές των Alpha Bank, Cosmote, ΕΥΔΑΠ, 3E, Ελληνική Τεχνοδομική, Ακτωρ και Τηλέτυπος στη ”θετική πλευρά”, ενώ αυτές των Chipita, Intracom, Delta Singular και Forthnet φιγουράρουν στον αντίποδα.

Τηλέτυπος, Ελληνική Τεχνοδομική και ΔΕΗ κερδίζουν την προτίμηση της Π&Κ λόγω των στοιχείων που αφορούν τους ρυθμούς ανάπτυξης τους, ενώ από πλευράς μερισματικής απόδοσης, προκρίνονται οι μετοχές των IΑΣΩ, Ακτωρ και Παπαστράτος.

Σε κλαδικό επίπεδο, μόνο αυτός της κινητής, επισημαίνει το report, εμφανίζει σταθερή απόδοση διατηρώντας θετικό momentum.

Συνολικά ως βασικότερα ”top picks” προκρίνονται στο report οι μετοχές των: ΟΠΑΠ και Panafon από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, και Ακτωρ, Τηλέτυπος και Γερμανός από τη μεσαία.

Συντελεστές που διαμορφώνουν τις προτιμήσεις των αναλυτών της Π&Κ παραμένουν το management των εξεταζόμενων εταιριών, οι πολλαπλασιαστές αποτίμησης, οι μερισματικές αποδόσεις, η ποιότητα του ισολογισμού, οι εκπλήξεις στα κέρδη, το επίπεδο ανταγωνιστικότητας και οι προοπτικές του εκάστοτε κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v