Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Την Πέμπτη ανοίγει το βιβλίο για το Tier II

Στόχος η έκδοση 10ετούς ομολογιακού μειωμένης εξασφάλισης (Tier II) που μπορεί να ανακληθεί μετά την πάροδο 5ετίας. Θετικά τα μηνύματα από τους επενδυτές. Αισιοδοξία για τιμολόγηση καλύτερη από Εθνική και Πειραιώς.

Alpha Bank: Την Πέμπτη ανοίγει το βιβλίο για το Tier II

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η έκδοση ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης από την Alpha Bank καθώς αύριο και μεθαύριο διενεργούνται παρουσιάσεις σε Παρίσι και Λονδίνο και την Πέμπτη ανοίγει, όπως όλα δείχνουν το βιβλίο προσφορών.

Κλιμάκιο στελεχών της τράπεζας, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Β. Ψάλτη αναχώρησε σήμερα για το Παρίσι για παρουσιάσεις, ενώ ακολουθούν, την Τετάρτη, παρουσιάσεις στο Λονδίνο. Το βιβλίο αναμένεται να ανοίξει την Πέμπτη.

Η τράπεζα επιδιώκει να αντλήσει συμπληρωματικά κεφάλαια της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, μέσω 10ετούς ομολογιακού μειωμένης εξασφάλισης, το οποίο δεν θα μπορεί να ανακληθεί πριν την πάροδο πενταετίας ( 10NC5). Η έκδοση αναμένεται να βαθμολογηθεί με Caa2 και CCC από Moody’s και S&P αντίστοιχα.

Τα μηνύματα από την επενδυτική κοινότητα είναι ιδιαίτερα θετικά, σύμφωνα με στελέχη της Alpha, για την κάλυψη και την τιμολόγηση της έκδοσης. Οι ίδιοι δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους ότι η τιμολόγηση θα κινηθεί σε πολύ καλύτερα επίπεδα, σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες εκδόσεις ελληνικών τραπεζών ( Πειραιώς και Εθνική).

Η τράπεζα επιδιώκει να αξιοποιήσει το θετικό momentum, μετά την έκδοση 15ετούς ομολόγου από την Ελληνική Δημοκρατία και τη δυναμική από την ανακοίνωση του σχεδίου ταχύτερης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (Non Performing Exposures- NPEs), μέσω της τιτλοποίησης καταγγελμένων κυρίως δανείων, ονομαστικής αξίας ως 12 δισ. Ευρώ ( project Galaxy).

Με την επικείμενη έκδοση, η Alpha ξεκινά την αξιοποίηση του διαθέσιμου περιθωρίου 2% για έκδοση κεφαλαίων κατηγορίας ΙΙ (Tier II), επιτυγχάνοντας τη διαφοροποίηση της επενδυτικής της βάσης, την περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιακής της επάρκειας και την ενίσχυση του προφίλ της στις διεθνείς επενδυτικές αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, πως η Alpha Bank διαθέτει, σήμερα, τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην ελληνική αγορά. H υψηλή κεφαλαιακή βάση αναμένεται να διατηρηθεί άνω των ελάχιστων εποπτικών απαιτήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του τριετούς πλάνου, καθώς η Alpha Βank το 2022 στοχεύει σε δείκτη CET1 άνω του 15% και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) άνω του 17%.

Σημειώνεται ότι ως «Structuring Advisor» της έκδοσης Tier II λειτουργεί η Citigroup. Οι Goldman Sachs International, HSBC, J.P. Morgan και NatWest Markets λειτουργούν ως «Joint Bookrunners» και γ Alpha Finance ως «co-lead». Σε σχέση με το αρχικό σχήμα υπήρξε αλλαγή με την είσοδο της NatWest και την αποχώρηση της Royal Bank of Scotland

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v