Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Μειώνει την τιμή-στόχο 27% στο 0,50 ευρώ η HSBC

Δεν θεωρεί πιθανό το re-rating της μετοχής με την ολοκλήρωση του project Galaxy η HSBC και επίσης ανησυχεί για την εξέλιξη των νέων NPEs από την άνοδο των κρουσμάτων της Covid-19 και το νέο lockdown στην οικονομία.

Alpha: Μειώνει την τιμή-στόχο 27% στο 0,50 ευρώ η HSBC

Η HSBC μειώνει τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της Alpha Bank κατά 16% και 21% για την περίοδο 2021/2022 καθώς διαβλέπει μεγαλύτερες αντιξοότητες στα καθαρά έσοδα από τόκους από τις αρχικά αναμενόμενες.

Η αποτίμηση της τράπεζας κατά 0,12 φορές τη λογιστική αξία για το 2021, μειωμένη κατά 20% σε σχέση με 3 μήνες πριν, φαίνεται δίκαιη για την HSBC, υπό το φως αυτών των αναθεωρήσεων. Η επανεμφάνιση των περιπτώσεων Covid-19 και επιστροφή του lockdown, η HSBC μειώνει την τιμή-στόχο κατά 30% περίπου από το 0,70 ευρώ σε 0,50 ευρώ πλέον, διατηρώντας την αξιολόγηση hold.

Πιο αναλυτικά, για την Alpha, η HSBC επισημαίνει ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και η επιστροφή του lockdown «θολώνει» τις προοπτικές. Οι κίνδυνοι για νέα NPEs 2 δισ. ευρώ και cost of risk 200 μονάδες βάσης είναι λογικά υψηλότερα από τις προβλέψεις της Αlpha Bank, επισημαίνει η HSBC, και μια πιο καθαρή εικόνα θα δοθεί μετά τη λήξη από τα μορατόρια.

Η HSBC επίσης εξετάζει αν το project Galaxy θα οδηγήσει σε re-rating τη μετοχή της τράπεζας καθώς αποτελεί χωρίς αμφιβολία σημαντικό βήμα για τη μείωση του κινδύνου του ισολογισμού της τράπεζας.

Ωστόσο η εκτίμησή της είναι αρνητική, γιατί ακόμα και μετά το Galaxy και την ολοκλήρωσή του, που μοιάζει κοντά με δύο δεσμευτικές προσφορές, 1) η Alpha θα είχε σχετικά υψηλή αναλογία NPE στο 24% και η μείωση δεν θα μπορούσε να είναι απλή διαδικασία, δεδομένου ότι δεν είναι ευνοϊκές οι συνθήκες της αγοράς και πλέον οι περιορισμοί κεφαλαίου είναι πιο αυστηροί. 2) Μια παρόμοια συμφωνία τιτλοποίησης από τη Eurobank δεν προκάλεσε μια σημαντική εκ νέου ανατίμηση, η οποία πιστεύουμε ότι ήταν καλή και η αγορά είχε αρκετό χρόνο για να προσαρμόσει τις εκτιμήσεις της. Το ίδιο ισχύει και για την Alpha, νομίζουμε, καταλήγει η HSBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v