Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Περιθώριο ανόδου σχεδόν 40% βλέπει η Eurobank Equities

Η αύξηση στην τιμή-στόχο προκύπτει λόγω των προβλέψεων για χαμηλότερες επισφάλειες και ως εκ τούτου, υψηλότερης κερδοφορίας. Τα καθαρά κέρδη της Alpha εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 119 εκατ. ευρώ, με τη χρηματιστηριακή να αναμένει αντίστοιχες τάσεις και το 2022.

Alpha Bank: Περιθώριο ανόδου σχεδόν 40% βλέπει η Eurobank Equities

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, στο 1,58 ευρώ από 1,25 ευρώ, δίνει η Eurobank Equities, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" καθώς το περιθώριο ανόδου διαμορφώνεται στο 38,9%.

Η αύξηση στην τιμή-στόχο προκύπτει λόγω των προβλέψεων για χαμηλότερες επισφάλειες και ως εκ τούτου, υψηλότερης κερδοφορίας. 

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα έσοδα προ προβλέψεων της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 778 εκατ. ευρώ φέτος, ως αποτέλεσμα της πτώσης 8% στα καθαρά έσοδα από τόκους, που θα αντισταθμιστεί μόνο εν μέρει από την εκτιμώμενη άνοδο 8% στα έσοδα από προμήθειες και τη μείωση κατά 4% των λειτουργικών δαπανών. 

Επίσης, η Eurobank Equities προβλέπει ότι η τράπεζα θα εγγράψει και κέρδη 200 εκατ. ευρώ από συναλλαγές. Τα καθαρά κέρδη της Alpha εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 119 εκατ. ευρώ, με τη χρηματιστηριακή να αναμένει αντίστοιχες τάσεις και το 2022. 

Η Alpha Βank διαπραγματεύεται με ελκυστική αποτίμηση, που δεν αντανακλά την ικανότητα του ομίλου να επιταχύνει την επιδιόρθωση του ισολογισμού της, σημειώνει η χρηματιστηριακή.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v