Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Τιμή-στόχος τα 6,3 ευρώ για την Aegean

Ο Απρίλιος ήταν ο πρώτος μήνας που η εταιρεία δεν έκαψε μετρητά, εξαιτίας της επανεκκίνησης της οικονομίας. Το β’ τρίμηνο αναμένεται να κινηθεί στο 40% της συνήθους κίνησης.

Eurobank Equities: Τιμή-στόχος τα 6,3 ευρώ για την Aegean

Σύσταση «αγορά» και τιμή-στόχο τα 6,3 ευρώ δίνει η Eurobank Equities, σε έκθεση με την οποία εξετάζει τα δεδομένα με βάση τη διαδικασία αύξησης κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με βάση τα 60 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ και τα 120 εκατ. της κρατικής βοήθειας και υπολογίζοντας ότι η αεροπορική εταιρεία θα «κάψει» μετρητό 130 εκατ. ευρώ το 2021, εκτιμά ότι η καθαρή θέση σε ό,τι αφορά τα μετρητά στα τέλη της χρονιάς θα είναι 94 εκατ. ευρώ (εξαιρουμένου του leasing).

Επισημαίνεται ότι οι βασικοί μέτοχοι, που ελέγχουν περί το 60% των μετοχών, έχουν δεσμευτεί να συμμετέχουν στην αύξηση κεφαλαίου αλλά και να αποκτήσουν έως το 20% πιθανών αδιάθετων μετοχών.

Η έκθεση σημειώνει ότι ο Απρίλιος ήταν ο πρώτος μήνας που η εταιρεία δεν έκαψε μετρητά, εξαιτίας της επανεκκίνησης της οικονομίας. Το β’ τρίμηνο αναμένεται να κινηθεί στο 40% της συνήθους κίνησης και προσδοκά το β’ εξάμηνο να ανεβεί το ποσοστό αυτό στο 80%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v