Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Τιμή-στόχος €1,50 για τη μετοχή της Alpha Bank

Η Citigroup σημειώνει ότι η εξυγίανση του ισολογισμού προχωράει ταχύτερα του αναμενόμενου στην Alpha Bank και ο δείκτης προβληματικών δανείων αναμένεται να προσεγγίσει το 13% φέτος.

Citigroup: Τιμή-στόχος €1,50 για τη μετοχή της Alpha Bank

Την κάλυψη της Alpha Bank με τιμή-στόχο το 1,50 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,29 ευρώ) και ουδέτερη σύσταση ξεκινά και πάλι η Citigroup, σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η διοίκηση της τράπεζας έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο στη μείωση των NPEs, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, την αύξηση των προμηθειών και βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση να επιτύχει την αύξηση των μεγεθών και της κερδοφορίας της, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δημιουργεί το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι εκτιμήσεις του οίκου κάνουν λόγο για κερδοφορία της τάξεως του 9% το 2024, πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις της αγοράς για 8%.

Η Citigroup σημειώνει ότι η εξυγίανση του ισολογισμού προχωράει ταχύτερα του αναμενόμενου στην Alpha Βank και ο δείκτης προβληματικών δανείων αναμένεται να προσεγγίσει το 13% φέτος, 5 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις, με ορίζοντα να μειωθεί στο 2% το 2024. Επιπρόσθετα, η καλύτερη του αναμενόμενου εξέλιξη στο κόστος προβλέψεων έχει επιτρέψει στην Τράπεζα να αναθεωρήσει προς το βέλτιστο τις εκτιμήσεις για το 2021, από 120 μ.β. αρχικά σε 90 μ.β. Μετά και την περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού, η Citigroup εκτιμά ότι η Τράπεζα θα προσεγγίσει τις 60 μ.β. το 2024.

Τέλος, οι αναλυτές της Citigroup είναι αισιόδοξοι για την επανεκκίνηση της πληρωμής μερισμάτων, ξεκινώντας από τη χρήση του 2023 με απόδοση του 30% των κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v