Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα τιμή-στόχος για Τιτάνα από την Optima

Η χρηματιστηριακή αναμένει άνοδο του τζίρου της εισηγμένης κατά 7,2% εφέτος στα 1,84 δισ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 15% σε ετήσια βάση, στα 316 εκατ. ευρώ.

Νέα τιμή-στόχος για Τιτάνα από την Optima

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του Τιτάνα, στα 18,2 από 15,8 ευρώ προηγουμένως δίνει η Optima Bank σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy". 

Οπως αναφέρει, οι προοπτικές παραμένουν θετικές μεσοπρόθεσμα, καθώς υπάρχουν ισχυρά θεμελιώδη και ισχυρή ζήτηση που μπορούν να στηρίξουν την ισχυρή ανάπτυξη του 2022 και των επόμενων ετών, παρά την πρόσφατη εκτίναξη στα κόστη καυσίμων και μεταφορών. 

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Optima εκτιμούν ότι οι προοπτικές της TCI ενισχύονται από:

α) το ευνοϊκό περιβάλλον τιμολόγησης στις ΗΠΑ, το οποίο υποστηρίζεται από την εύρωστη αγορά κατοικιών και τον αυξανόμενο αριθμό έργων υποδομής,

β) την ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς κατοικιών σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση σημαντικών δημόσιων έργων υποδομής,

γ) τη θετική δυναμική στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης,

δ) την εξομάλυνση των τιμών στην Αίγυπτο.

Οσον αφορά στα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου, η χρηματιστηριακή αναμένει άνοδο του τζίρου κατά 13,1% στα 457,8 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 6,2 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τις νέες παραδοχές και εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, η μετοχή διαπραγματεύεται με περίπου 5,4 φορές σε όρους δείκτη EV/EBITDA το 2022, γεγονός που συνεπάγεται μικρό premium σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Για το 2022 αναμένει η Optima αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 7,2% σε ετήσια βάση στα 1.844 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την κερδοφορία, αναμένει ότι οι υψηλές τιμές ενέργειας θα υποχωρήσουν από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και μετά, επιτρέποντας στα λειτουργικά κέρδη EBITDA να αυξηθούν κατά 15% σε ετήσια βάση στα €316 εκατ. (3% χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμησή της). Στα θετικά, οι μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις έχουν αναβαθμιστεί κατά περίπου 6-9% το 2023-25, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης και της εξομάλυνσης του ενεργειακού κόστους, σε όλες τις περιοχές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v