Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αδικαιολόγητη η αδυναμία της μετοχής, λέει η Axia

Ο οίκος διατηρεί σύσταση "buy" και τιμή-στόχο στα 15,1 ευρώ, καθώς θεωρεί ότι παρά την αβεβαιότητα στις αγορές ενέργειας, η εισηγμένη θα εμφανίσει ισχυρά λειτουργικά κέρδη το 2022.

ΔΕΗ: Αδικαιολόγητη η αδυναμία της μετοχής, λέει η Axia

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει η Axia την πίεση στη μετοχή της ΔΕΗ, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στα 15,1 ευρώ και σύσταση "buy". 

Οπως αναφέρει ο οίκος, η τιμή της μετοχής της ΔEΗ υποχώρησε κατά 10% την τελευταία εβδομάδα (14,5% κάτω από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου), λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων αλλά και την αστάθεια στις αγορές ενέργειας. 

Παράλληλα, στην αγορά ακούγονται σενάρια για πιθανά ρυθμιστικά μέτρα που θα οδηγήσουν σε μείωση των κερδών της επιχείρησης.

Ο οίκος σημειώνει ότι η ενέργεια αποτελεί όντως την πιο σημαντική και άμεση έκθεση της χώρας στις γεωπολιτικές εντάσεις και αναμένει ότι οι αγορές ενέργειας θα παραμείνουν ασταθείς για μεγάλο χρονικό διάστημα με περιορισμένη ορατότητα.

Ωστόσο, εκτιμά ότι η ΔEΗ, δεδομένης της καθετοποιημένης δομής της αλλά και των θέσεων hedging, παραμένει σε θέση να παράξει EBITDA της τάξεως των 800-900 εκατ. ευρώ το 2022.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v