Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Άνοδο έως 30% προβλέπει η Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή

Στα €17,3 η τιμή-στόχος. Θετικό το momentum για τις κατασκευές. Απαραίτητη η διατήρηση σταθερού κόστους παραγωγής μέσω της προσαρμογής των αυξήσεων στις τιμές της.

Τιτάν: Άνοδο έως 30% προβλέπει η Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή

Δυνατότητα ανόδου 30% για τη μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν «βλέπει» η Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή σε σημερινή της ανάλυση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι:

  • Το EBITDA του 2021 ήταν κατά 7% υψηλότερο σε σύγκριση με τις προβλέψεις της γνωστής ΑΧΕΠΕΥ.
  • Το momentum για τις κατασκευές παραμένει θετικό και ο καθοριστικός παράγοντας θα είναι η διατήρηση του περιθωρίου EBITDA σε περιβάλλον αυξημένου κόστους σε μεταφορές, ενέργεια και μισθοδοσία και ταυτόχρονα η επιβολή αυξήσεων στις τιμές πώλησης χωρίς απώλεια μεριδίων αγοράς.
  • Διαθέτει ευνοϊκό δανειακό προφίλ λόγω δύο ομολογιακών δανείων (το πρώτο 350 εκατ. που λήγει το Δεκέμβριο 2024 και το δεύτερο 250 εκατ. το Δεκέμβριο του 2027).
  • Αποτιμά τη μετοχή της Τιτάν στα 17,30 ευρώ, με βάση τη μέθοδο των προεξοφλημένων ταμειακών ροών και ένα WACC στο 8,61%.
  • Με βάση τις προβλέψεις για το 2022, η μετοχή διαπραγματεύεται με P/E 6,6 (κέρδη ανά μετοχή 2,58 ευρώ) και EV/EBITDA στο 7,3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v