Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mytilineos: Ιστορικά υψηλά κέρδη στο τρίμηνο αναμένει η Euroxx

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα EBIΤDA της εισηγμένης θα ανέλθουν στα 123 εκατ. ευρώ με άνοδο 52%, με τα έσοδα να καταγράφουν άνοδο 81% στα 950 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται 64% στα 61,4 εκατ. ευρώ.

Mytilineos: Ιστορικά υψηλά κέρδη στο τρίμηνο αναμένει η Euroxx

Σύσταση Overweight για τη μετοχή της Μυτιληναίος, με στόχο τα 23,8 ευρώ και περιθώριο ανόδου άνω του 35% από τα τρέχοντα επίπεδα δίνει η Euroxx Χρηματιστηριακή. 

Οπως αναφέρει, τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, λόγω των υψηλότερων τιμών και περιθωρίων στο αλουμίνιο. 

Ειδικότερα, εκτιμά ότι τα EBIΤDA της εισηγμένης θα ανέλθουν στα 123 εκατ. ευρώ με άνοδο 52%, με τα έσοδα να καταγράφουν άνοδο 81% στα 950 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται 64% στα 61,4 εκατ. ευρώ. 

Η εταιρία είναι σε τροχιά να διπλασιάσει τα καθαρά κέρδη του 2020 εφέτος, υπογραμμίζει. 

Η σταθερά ανοδική πορεία της εταιρίας έρχεται σε μία περίοδο μεγάλων αναταράξεων και εμπεδώνει την «ανοσία» που έχει επιτύχει η εταιρεία τόσο κατά τη μακρά περίοδο της έξαρσης του κορωνοϊού όσο και πιο πρόσφατα με την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζει η χρηματιστηριακή.

Τονίζει ότι οδηγός της μετοχής είναι η συνεχής ενδυνάμωση μιας σειράς διαχρονικών ποιοτικών χαρακτηριστικών που ενισχύουν την κερδοφορία της, καθώς:

  • Λειτουργεί τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος θα ενισχυθεί περεταίρω με την ένταξη, το καλοκαίρι, της νέας ακόμα πιο αποδοτικής μονάδας παραγωγής ενέργειας των 826MW.
  • Είναι μεταξύ των χαμηλότερου κόστους παραγωγών αλουμινίου στον κόσμο, μεταξύ άλλων και λόγω του σταθερού τιμολογίου ενέργειας
  • Βλέπει την κερδοφορία της μεταλλουργίας να ενισχύεται σταθερά τα επόμενα χρόνια λόγω τόσο των ιδιαίτερα υψηλών τιμών αλουμινίου αλλά και των premia που έχουν παγιωθεί σε επίπεδα ρεκόρ για μεγάλο χρονικό διάστημα
  • Αναπτύσσει ταχύτατα ένα μεγάλο portfolio έργων ΑΠΕ (κυρίως αιολικών), συνολικής ισχύος άνω των 7GW

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το μεγάλο ενδιαφέρον ξένων θεσμικών, που επικυρώνεται με την πορεία της μετοχής τον τελευταίο μήνα, και οι οποίοι προφανώς προσβλέπουν σε σημαντικό upside από τα σημερινά επίπεδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v