Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Τιμή-στόχο 10 ευρώ δίνει η Παντελάκης Χρηματιστηριακή

Προβλέπεται μέσος ετήσιος ρυθμός ανόδου 25% στα καθαρά κέρδη της Profile κατά την περίοδο 2022-2026.

Profile: Τιμή-στόχο 10 ευρώ δίνει η Παντελάκης Χρηματιστηριακή

Τιμή-στόχο τα 10 ευρώ και σύσταση overweight (αύξηση στάθμισης) δίνει η Παντελάκης Χρηματιστηριακή για τη μετοχή της Profile, σύμφωνα με ανάλυση της γνωστής ΑΧΕΠΕΥ για την εισηγμένη εταιρεία.

Με βάση τη συγκεκριμένη ανάλυση, προβλέπεται μέσος ετήσιος ρυθμός ανόδου 25% στα καθαρά κέρδη της Prοfile κατά την περίοδο 2022-2026, η οποία βασίζεται:

α) Στην ισχυρή ζήτηση και τις θετικές προοπτικές της διεθνούς αγοράς λογισμικού του τραπεζικού και ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα, στην οποία η Prοfile έχει αποκτήσει βαρύνουσα θέση.

β) Στην ανάληψη έργων ύψους 60 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πέραν αυτών, η χρηματιστηριακή εταιρεία υποστηρίζει ότι η τιμή-στόχος της μετοχής της Prοfile θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω κατά:

  • Ο,5 ευρώ σε περίπτωση που υλοποιηθεί εξαγορά άλλης εταιρείας έναντι ποσού της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ (η εισηγμένη διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα, λόγω και του θετικού της καθαρού ταμείου).
  • Άλλο 0,5 ευρώ, σε περίπτωση που ο συντηρητικά προβλεπόμενος κύκλος εργασιών των 60 εκατ. από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης διαμορφωθεί τελικά στα 100 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v