Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Κέρδη 171,7 εκατ. το πρώτο τρίμηνο αναμένει η Optima

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζα;ς θα ανέλθουν στα 171,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 72% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά μειωμένα κατά 69% σε ετήσια βάση

Εθνική: Κέρδη 171,7 εκατ. το πρώτο τρίμηνο αναμένει η Optima

Ενίσχυση των κερδών της Εθνικής Τράπεζας λόγω κερδών από συναλλαγές και χαμηλότερου κόστους το πρώτο τρίμηνο εκτιμά η Optima Bank σε έκθεσή της. 

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζα;ς θα ανέλθουν στα 171,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 72% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά μειωμένα κατά 69% σε ετήσια βάση, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2021, η τράπεζα είχε εγγράψει κέρδη από συναλλαγές ύψους 510,5 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Optima, η τράπεζα θα εμφανίσει καθαρά έσοδα από τόκους ύψους 280,7 εκατ. ευρώ, μειωμένα σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ως αποτέλεσμα των κινήσεων απομόχλευσης. Τα έσοδα από προμήθειες εκτιμώνται στα 75 εκατ. ευρώ, με τα συνολικά έσοδα από βασικές δραστηριότητες να κυμαίνονται στα 355,7 εκατ. ευρώ. 

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα την Παρασκευή 27 Μαϊου, μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

Η χρηματιστηριακή έθεσε υπό αναθεώρηση τη σύσταση και την τιμή-στόχο για την τράπεζα. Προηγουμένως, έδινε  σύσταση buty με τιμή-στόχο στα 5,43 ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v