Citi: Υπερδιπλάσια η κερδοφορία της Mytilineos το 2022

Η ελληνική εταιρεία προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας, υποστηρίζει η Citi σε ανάλυσή της.

Citi: Υπερδιπλάσια η κερδοφορία της Mytilineos το 2022

Η εταιρεία ωριμάζει ένα μεγάλο pipeline έργων που θα τροφοδοτήσουν την οργανική της ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας, υποστηρίζει η Citi σε ανάλυσή της, μετά το Roadshow που διοργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον οίκο για τη Mytilineos.

Η «πράσινη» ανάπτυξη, μέσω της παραγωγής ανακυκλωμένου αλουμινίου και της γρήγορης ωρίμανσης έργων ΑΠΕ εντός και εκτός Ελλάδος, καθιερώνει την εταιρεία ως ένα παίκτη με ισχυρές επιδόσεις στο ESG, επισημαίνει. Το ελληνικό portfolio των 1,5 GW φωτοβολταϊκών, που βρίσκεται υπό κατασκευή, σε συνδυασμό με τα σχεδόν 0,3 GW αιολικών, θα οδηγήσουν τόσο τη μεταλλουργία όσο και το τμήμα ενέργειας της Mytilineos στη νέα εποχή. Ταυτόχρονα το portfolio των 5 GW έργων ΑΠΕ στο εξωτερικό αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την εταιρεία.

Η MYTILINEOS, λόγω της θέσης της και του μεγέθους της, έχει αναπτύξει ένα σημαντικό portfolio φυσικού αερίου με σημαντική διαφοροποίηση στην προμήθειά του, ούτως ώστε να είναι προετοιμασμένη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση. Για παράδειγμα η εταιρεία σήμερα έχει πετύχει να λειτουργεί με σημαντικά μειωμένο ρωσικό αέριο στο μείγμα της, αντικαθιστώντας το σχεδόν εξολοκλήρου με πιο φτηνό LNG.

Ως εκ τούτου, ο αναλυτής της Citi αναφέρει ότι αισθάνεται άνετα με την πρόβλεψή του, που αποτελεί και την υψηλότερη του consensus, για υπερδιπλασιασμό των κερδών της εταιρείας το 2022 (EBITDA: €550 εκατ., καθαρά κέρδη: €297 εκατ., κέρδη ανά μετοχή €2,2/μετοχή, 4,5% μερισματική απόδοση), ενώ θεωρεί πως η ελληνική εταιρεία έχει όλους εκείνους τους σημαντικοί καταλύτες που θα συνεισφέρουν στη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας πέραν του 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v