Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαίσιο: Σε ελκυστικά επίπεδα η μετοχή, λέει η Eurobank Equities

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η εσωτερική αξία της μετοχής εκτιμάται κοντά στα 5 ευρώ. Τα περιθώρια για επιστροφές κεφαλαίου στους μετόχους τα επόμενα χρόνια.

Πλαίσιο: Σε ελκυστικά επίπεδα η μετοχή, λέει η Eurobank Equities

Η μετοχή της Πλαίσιο διαπραγματεύεται σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από τον ιστορικό της μέσο όρο, σε όρους EV/EBITDA, υπογραμμίζει σε ανάλυσή της η Eurobank Equities. 

Τα αποτελέσματα-ρεκόρ του 2021 επανεπιβεβαίωσαν την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, υπογραμμίζει.   

Αναφορικά με τη μετοχή, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η εσωτερική αξία της εκτιμάται κοντά στα 5 ευρώ. Το γεγονός πως διαπραγματεύεται χαμηλότερα από τον μέσο όρο της αντανακλά τις μεγαλύτερες προκλήσεις όσον αφορά στη μελλοντική κερδοφορία της Πλαίσιο. 

Σημειώνει ωστόσο ότι στα τρέχοντα επίπεδα, η μετοχή αποτιμά μεσοπρόθεσμα EBIT μόλις 11 εκατ. ευρώ, 30% χαμηλότερα από τα επίπεδα που εκτιμά η Eurobank ως εφικτά ως το 2027. 

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι υπάρχουν περιθώρια για σημαντική παραγωγή ταμειακών ροών μετά το 2023 και για επιστροφές κεφαλαίων στους μετόχους άνω των 1,2-1,4 εκατ. ευρώ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v