Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Σύσταση αγορά και τιμή-στόχος 22 ευρώ για τη Mytilineos

Υψηλή κερδοφορία και μειωμένη εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο καταγράφει ο οίκος.

Citi: Σύσταση αγορά και τιμή-στόχος 22 ευρώ για τη Mytilineos

Διατηρεί τη σύσταση «αγορά» και την τιμή-στόχο στα 22 ευρώ η Citi σε ανάλυσή της για τη Mytilineos. Για τον αναλυτή της CITI, τα βασικά σημεία είναι:

  • Η μεγαλύτερη του αναμενομένου κερδοφορία της εταιρείας την επόμενη 3ετία, με τη CITI να ανεβάζει την εκτίμησή της για το EBITDA του 2022 στα €580 εκατ. ή 10% πάνω από το consensus της αγοράς. Για το 2023 και το 2024, η κερδοφορία αναμένεται να φτάσει στα €730 εκατ. και €814 εκατ. αντίστοιχα.
  • Οδηγό για το άλμα που συντελείται στην κερδοφορία της εταιρείας αποτελούν τόσο η κλειδωμένη, υψηλή κερδοφορία του τομέα Μεταλλουργίας για τα επόμενα δύο έτη, σε μία περίοδο που μεγάλο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής αλουμινίου βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω των υψηλών τιμών ενέργειας, όσο και η σημαντική ενδυνάμωση του τομέα Ενέργειας, με την ένταξη της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής που θα ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία του τομέα λόγω της υψηλής της απόδοσης.
  • Η σημαντικά μειωμένη έκθεση της εταιρείας σε ρωσικό αέριο (<10% από 30-35% προηγουμένως) και η διαφοροποίηση του μείγματος φυσικού αερίου μέσω της δέσμευσης σημαντικών θέσεων στον τερματικό σταθμό LNG της Ρεβυθούσας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v