Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά.: Τρεις εγκρίσεις για εισαγωγή στο ΧΑ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών Ipirotiki Software and Publications, Άστρα ΑΕΕΧ και Profile και την εισαγωγή τους στο ΧΑ ενέκρινε μεταξύ άλλων η Επιτροπή Κεφαλαιογοράς κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Κεφαλαιαγορά.: Τρεις εγκρίσεις για εισαγωγή στο ΧΑ
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Ipirotiki Software and Publications Ανώνυμη Εταιρία Πληροφορικών Συστημάτων Εκδόσεων, Διοργάνωσης Σεμιναρίων και Έρευνας ενέκρινε μεταξύ άλλων η Επιτροπή Κεφαλαιογοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Η αύξηση του κεφαλαίου της Ipirotiki θα πραγματοποιηθεί με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή τωv μετοχών της στηv παράλληλη αγoρά τoυ ΧΑ, με προϋποθέσεις.

Επιπροσθέτως, η ΕΚ ενέκρινε την αύξηση τoυ μετoχικoύ κεφαλαίoυ της εταιρίας Άστρα Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή τωv μετoχώv της στηv Παράλληλη Αγoρά τoυ ΧΑ, καθώς και την αύξηση τoυ μετoχικoύ κεφαλαίoυ της εταιρίας Profile AEBE Πληροφορικής με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή τωv μετoχώv της στη ΝΕ.Χ.Α.

Επιπλέον, το δ.σ. της ΕΚ αποφάσισε έγκριση των επιτυχόντων στις εξετάσεις των Χρηματιστηριακών Εκπροσώπων και στις εξετάσεις πιστοποίησης στελεχών της κεφαλαιαγοράς που διεξήχθησαν το 2002.

Επίσης, προχώρησε στον διορισμό χρηματιστηριακού εκπροσώπου στην ΑΒΑΞ ΑΧΕ.

Παράλληλα, το δ.σ. αποφάσισε τις ακόλουθες επιβολές προστίμων:

* ύψους 6.490 ευρώ στον κ. Ιωάννη Χανδρή, μέτοχο της Ιπποτούρ για παράβαση του ΠΔ 51/92 που αφορά την υποχρέωση γνωστοποίησης μετοχικών μεταβολών.

* ύψους 32.010 ευρώ στην Active AΕΠΕΥ, μέτοχο της Active ΑΕΕΧ για παράβαση του ΠΔ 51/92.

* ύψους 20.000 ευρώ στην Eurosec ΑΧΕ για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας των ΕΠΕΥ.

* ύψους 9.000 ευρώ στην Κοραής ΑΕΛΔΕ, 8.000 στην Κεφάλαιο Θριασίου ΑΕΛΔΕ, 6.000 ευρώ στην Άντλερ ΑΕΛΔΕ και 8.000 ευρώ στην Jozef BK AEΛΔΕ για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v