Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι πωλητές στις ευρωαγορές

Πιέσεις ασκήθηκαν στα ευρωπαικά χρηματιστήρια με τον DAX 30 να καταγράφει απώλειες 1%. Πτώση για το πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Επέστρεψαν οι πωλητές στις ευρωαγορές

Πτώση στις ευρωαγορές μετά τις γεωπολιτικές ανησυχίες που προκάλεσε ο πύραυλος που έπληξε το πολωνικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Αργότερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η έκρηξη στο πολωνικό έδαφος προκλήθηκε από την ουκρανική αεράμυνα.

Πίσω στο μέτωπο της οικονομίας, η ΕΚΤ προειδοποίησε για “αυξανόμενους κινδύνους σταθερότητας για όλους, από τις Τράπεζες μέχρι τις Κυβερνήσεις και τα Νοικοκυριά, καθώς οι οικονομικές προοπτικές ‘σκοτεινιάζουν’ και οι αξιωματούχοι μάχονται έναντι σε πληθωρισμό - ρεκόρ”.

Στο μεταξύ, σε υψηλό 41 ετών εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο, σκαρφαλώνοντας στο 11,1%. Το αποτέλεσμα είναι υψηλότερο από τις προσδοκίες καθώς οι τιμές των τροφίμων, των μεταφορών και της ενέργειας συνέχισαν να πιέζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,99% στις 430 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,25% στις 7.351 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 1% στις 14.234 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,52% στις 6.607 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI υποχωρεί 2,7% στα 84,62 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% στα 1.777 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,4% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0397 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v