Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση εισαγωγής στο ΧΑΚ από ελληνική επενδυτική εταιρία

Το επενδυτικό προφίλ της Rianeson Investments αφορά την πραγματοποίηση επενδύσεων στο χώρο του real estate, με επικέντρωση στα luxury τουριστικά ακίνητα, στο χώρο των Κυκλάδων, με το τρέχων project να αφορά το χτίσιμο πολυτελών βιλών στην Πάρο.

Αίτηση εισαγωγής στο ΧΑΚ από ελληνική επενδυτική εταιρία

Η ελλαδικών συμφερόντων επενδυτική εταιρία Rianeson Investments Plc, κατέθεσε επίσημα αίτηση εισαγωγής στη Ν.Ε.Α. Αγορά του Χ.Α.Κ. ( www.neaxak.com ), με σύμβουλο την Capital Markets Experts A.E. ( www.camex.gr ).

Συγκεκριμένα, η αίτηση αφορά την εισαγωγή 1.000.000 μετοχών, στο ταμπλό της αγοράς και στους βασικούς της μετόχους συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρηματίες κ.κ. Χάρης Κούτας και Γαβριήλ Χαλεπλής, ενώ συμμετοχή έχει και η ελβετική The Global Green A.G. 

Το επενδυτικό της προφίλ αφορά την πραγματοποίηση επενδύσεων στο χώρο του real estate, με επικέντρωση στα luxury τουριστικά ακίνητα, στο χώρο των Κυκλάδων, με το τρέχων project να αφορά το χτίσιμο πολυτελών βιλών στην Πάρο.

Πρόκειται για την 19η αίτηση εισαγωγής στη Ν.Ε.Α. Αγορά του Χ.Α.Κ. που καταθέτει η Capital Markets Experts A.E., γεγονός που την καθιστά μακράν τη μεγαλύτερη Σύμβουλο Εισαγωγής εταιριών στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αγοράς.

Η αγορά της Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ.

Στη Ν.Ε.Α. είναι εισηγμένες 57 εταιρίες, από τις οποίες όμως, οι δύο πλέον είναι σε αναστολή και οι 55 διαπραγματεύονται κανονικά. Από αυτές, μια είναι ολλανδική, μια μαλτέζικη, 4 αγγλικές, 10 ελληνικές, 40 κυπριακές και τέλος μια ακόμη είναι από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Από τις 57 μετοχές, οι 55 διαπραγματεύονται σε ευρώ και οι 2 σε βρετανικές λίρες.

Στο πλαίσιο της Ν.Ε.Α., εξετάζονται αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις 5 εταιρειών : των “Zrees Fraction Plc” και “Mettmann Public Company Ltd” από το χώρο του real estate, της επενδυτικής YODA Plc και της ελλαδικών συμφερόντων ProsperTree Plc, η οποία ειδικεύεται στη σύσταση και εκμετάλλευση φυτειών παυλώνιας .
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2022, ήταν το αποδοτικότερο μέχρι σήμερα έτος για τη Ν.Ε.Α. αγορά, καθώς ευτύχισε να καταγράψει 12 νέες εισαγωγές εταιριών, με κορυφαία από πλευράς κεφαλαιοποίησης την “Easternmed Real Estate Capital Plc”, της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου, η οποία μετρά χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε Μ. Βρετανία και Ελβετία, αξίας 640 εκ. ευρώ. Τέλος, προς εξέταση τελούν ακόμη δύο αιτήσεις εισαγωγής ομολόγων, μια από την Astro Bank (τη διάδοχο της τοπικής Πειραιώς) και μια από την σουηδικών συμφερόντων S.S.H. Scandinavian Solarparks Holding Ltd.

Στο πλαίσιο της αγοράς δραστηριοποιούνται 60 Σύμβουλοι Εισαγωγής, από τους οποίους μόλις 17 είναι ενεργοί. Στην πρώτη θέση, από πλευράς εισαγωγών εταιριών, παραμένει σταθερά τα τελευταία χρόνια η Capital Markets Experts, η οποία μετρά 18 εισαγωγές, ακολουθούμενη από τη Sharelink με 8.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v