DBRS: Βλέπει αστάθεια στα ομόλογα Ελλάδας και Ιταλίας

Οι εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα ενδέχεται να αυξήσουν τη μεταβλητότητα στα ελληνικά ομόλογα, προειδοποιεί ο οίκος.

DBRS: Βλέπει αστάθεια στα ομόλογα Ελλάδας και Ιταλίας

H πιθανότητα αρκετών γύρων εκλογών στην Ελλάδα μπορεί να επιφέρει μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων, προειδοποιεί η DBRS.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι εκλογικές αναμετρήσεις λογικά θα έχουν περιορισμένες επιπτώσεις στην τελική πορεία της δημοσιονομικής πολιτικής και άλλων προτεραιοτήτων πολιτικής στη χώρα.

Η Ιταλία μπορεί επίσης να δει πολιτική αστάθεια, αλλά αυτός ο κίνδυνος είναι πιο πιθανό να αυξηθεί καθώς πλησιάζουμε στις επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2024.

Ο οίκος πιστεύει ότι τόσο η Ιταλία όσο και η Ελλάδα, οι δύο χώρες με τον μεγαλύτερο δείκτη χρέους στην Ευρώπη, θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση στα δημοσιονομικά πλαίσια της ΕΕ.

Αυτό είναι επίσης σημαντικό στην περίπτωση που η ΕΚΤ χρειαζόταν να ενεργοποιήσει τον νέο Μηχανισμό Προστασίας, εάν αυτές οι χώρες αντιμετωπίσουν σημαντική επιδείνωση των συνθηκών χρηματοδότησης που δεν δικαιολογούνται από τα θεμελιώδη μεγέθη.

Και οι δύο χώρες, τέλος, θα επωφεληθούν επίσης από σημαντικά κονδύλια της ΕΕ που ενισχύουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v