Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού βάζει τώρα τον πήχη για τον Γενικό Δείκτη η Goldman Sachs

Ανοδο του Γενικού Δείκτη τους επόμενους 12 μήνες παρά τις αναταράξεις προβλέπει ο αμερικανικός οίκος. Η τιμή-στόχος, οι αποτιμήσεις και η μερισματική απόδοση.

Πού βάζει τώρα τον πήχη για τον Γενικό Δείκτη η Goldman Sachs

Υψηλότερα επίπεδα βλέπει για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας το επόμενο 12μηνο η Goldman Sachs, παρά τους κλυδωνισμούς που συνταράσσουν τις αγορές αυτό το διάστημα, με αφορμή και τα προβλήματα τραπεζών όπως η Credit Suisse και η Deutsche Bank. 

Ο αμερικανικός οίκος δίνει τιμή-στόχο για τον Γενικό Δείκτη στις 1.075 μονάδες εντός των επόμενων 12 μηνών, από επίπεδα 1.050 μονάδων περίπου στην παρούσα φάση. 

H Goldman Sachs βλέπει μονοψήφιο Ρ/Ε για την ελληνική αγορά, στο 8,4 έναντι μέσου Ρ/Ε στο 11,6 για τις αναδυόμενες αγορές. 

Παράλληλα, εκτιμά ότι ο δείκτης τιμής/λογιστική αξία P/B διαμορφώνεται στο 1,1 ενώ εκτιμά ότι η μερισματική απόδοση της ελληνικής αγοράς διαμορφώνεται στο διόλου ευκαταφρόνητο 3,9%.  

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για άνοδο των κερδών ανά μετοχή στην εγχώρια αγορά κατά 11,7% φέτος και κατά 4,6% το 2024. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v