Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Επιασε ήδη τον στόχο του 2023 ο Γενικός Δείκτης

Οριακά αρνητικό ανοδικό περιθώριο βλέπει για το XA ο οίκος καθώς ο ΓΔ έφτασε το fair price σε όρους αποτίμησης. Η εκτίμηση για Ρ/Ε, Ρ/Β, μερισματική απόδοση.

Goldman Sachs: Επιασε ήδη τον στόχο του 2023 ο Γενικός Δείκτης

Χωρίς... άνοδο μένει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας το επόμενο 12μηνο, βάσει της τιμής-στόχου που προτείνει η Goldman Sachs για τις αναδυόμενες αγορές και οικονομίες.

Ο αμερικανικός οίκος, στην τελευταία του αναφορά, εξακολουθεί να προτείνει τιμή-στόχο για τον Γενικό Δείκτη τις 1.075 μονάδες εντός των επόμενων 12 μηνών, από επίπεδα 1.092 μονάδων που βρίσκεται τώρα. Το ανοδικό περιθώριο είναι λοιπόν οριακά αρνητικό ή η αγορά έφτασε το fair price της σε όρους αποτίμησης.

Στην αναφορά της, η Goldman Sachs βλέπει μονοψήφιο δείκτη Ρ/Ε 8,5 φορές ως στόχο για την ελληνική αγορά, έναντι 12 φορών για τις αναδυόμενες αγορές και 13,9 φορών στην Ευρώπη. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για άνοδο των κερδών ανά μετοχή στην εγχώρια αγορά κατά 6% το επόμενο δωδεκάμηνο, αλλά η τράπεζα τοποθετεί τον πήχη στο 9%. Η μερισματική απόδοση υπολογίζεται σε 3%. Στην προηγούμενη έκθεσή της, η αμερικανική τράπεζα εκτιμούσε ότι ο δείκτης τιμής/λογιστική αξία P/B διαμορφώνεται στις 1,1 φορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v