Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις κορυφαίες επιλογές της JP Morgan η Alpha Bank

Στα 10 top picks του επενδυτικού οίκου σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική η Alpha Bank. «Αξιόπιστος ο στόχος για RoΤE 12% μέχρι το 2025».

Στις κορυφαίες επιλογές της JP Morgan η Alpha Bank

Έναν κύκλο θετικών εκθέσεων για τις προοπτικές της Alpha Bank έχουν πυροδοτήσει οι νέοι στόχοι και το Στρατηγικό Σχέδιο 2023-2025 που ανακοινώθηκαν στο Investor Day της Τράπεζας στις 7 Ιουνίου, με τελευταία την JP Morgan να κατατάσσει τη μετοχή της Τράπεζας στα 10 top picks από το σύνολο της περιοχής CEEMEA (Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).

Ο επενδυτικός οίκος αναγνωρίζει τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας την προτίμησή του για τις ελληνικές τράπεζες, τις οποίες βλέπει να ευνοούνται σημαντικά από το ευνοϊκό μακροοικονομικό περιβάλλον και το ενδεχόμενο σχηματισμού ισχυρής κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 26ης Ιουνίου.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι επίσης η εκτίμηση της JP Morgan ότι θα επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα οι επενδύσεις στις ελληνικές τράπεζες από επενδυτές της ευρωζώνης.

Με την τελευταία της έκθεση η JP Morgan προστίθεται στη λίστα των επενδυτικών οίκων που χαρακτηρίζουν αξιόπιστους τους στόχους που ανακοίνωσε η Διοίκηση της Alpha Bank για RoΤE 12% μέχρι το 2025, χαρακτηρίζοντας τη μετοχή της Τράπεζας κορυφαία επενδυτική επιλογή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v