Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Top pick η μετοχή για τη Deutsche Bank

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο στυα 1,9 ευρώ δίνει για τον τίτλο ο γερμανικός οίκος, ενώ αυξάνει τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2024 και του 2025.

Alpha Bank: Top pick η μετοχή για τη Deutsche Bank

Τη μετοχή της Alpha Bank ξεχωρίζει από τις ελληνικές τράπεζες, σε νέα της έκθεση η Deutsche Bank, ανεβάζοντας την τιμή-στόχο της μετοχής στα 1,90 Ευρώ από το 1,70 Ευρώ και δίνοντας σύσταση αγοράς (Buy).

Ο επενδυτικός οίκος αναγνωρίζει την εξαιρετική απόδοση που έχουν πετύχει οι ελληνικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα «φθάνοντας σε σημείο που κανείς δεν περίμενε πριν λίγους μήνες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Η Deutsche Bank αναμένει να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του τραπεζικού κλάδου, υποστηριζόμενη από την αύξηση των χορηγήσεων.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα σχόλια του επενδυτικού οίκου για το Investor Day της 7ης Ιουνίου, χαρακτηρίζοντας λογικούς τους νέους στόχους της Διοίκησης και σε αυτή την κατεύθυνση αυξάνει τις εκτιμήσεις της για το Καθαρό Έσοδο Τόκων της Τράπεζας για το 2024 και το 2025 κατά περίπου 2% και 3% αντίστοιχα.

Παράλληλα, ο οίκος αυξάνει σημαντικά τις εκτιμήσεις του για τον Δείκτη Κερδών ανά Μετοχή (EPS) της Τράπεζας για τα επόμενα δύο χρόνια, ευθυγραμμίζοντας τις εκτιμήσεις του με εκείνες της Αlpha Bank για EPS στα 0,27 και 0,30 το 2024 και 2025

Τις ημέρες που ακολούθησαν το Investor Day της Αlpha Bank, το σύνολο σχεδόν των επενδυτικών οίκων χαρακτήρισαν σε εκθέσεις τους «λεπτομερές» και «ολοκληρωμένο» το νέο Στρατηγικό Σχέδιο της Τράπεζας για το 2023-2025, με αρκετούς να προχωρούν σε αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής. Συγκεκριμένα, οι JP Morgan και Citigroup έκαναν λόγο για ρεαλιστικούς τους στόχους της Διοίκησης της Τράπεζας, ενώ σε παρόμοια συμπεράσματα κατέληξαν η AXIA Ventures και Goldman Sachs, αναμένοντας θετικές αντιδράσεις από την αγορά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v