Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pantelakis: Ανεβάζει στα 41 ευρώ την τιμή-στόχο για τη Mytilineos

Παρά το ράλι η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η μετοχή της Mytilineos έχει ακόμα μεγάλο περιθώριο ανόδου, ακόμα και από τα σημερινά επίπεδα των €31/μετοχή.

Pantelakis: Ανεβάζει στα 41 ευρώ την τιμή-στόχο για τη Mytilineos

Με οδηγό την ανάπτυξη στις ΑΠΕ, η PANTELAKIS αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Mytilineos καθώς και τη μελλοντική της κερδοφορία τα επόμενα έτη, η οποία πλέον τοποθετείται σταθερά πάνω από το €1 δισ. από το 2024 και μετά.

Η νέα εποχή κερδοφορίας της Mytilineos τροφοδοτεί και τη σημαντική αύξηση της τιμής στόχου. Ο πήχης μπαίνει τώρα στα €41/μετοχή, από τα €28,5 ανά μετοχή προηγουμένως, επίπεδο που συνιστά περιθώριο ανόδου άνω του 30%.

Ως εκ τούτου η αποτίμηση των ΑΠΕ της Mytilineos, μαζί με τα Power Projects, τοποθετείται στα ~€2.9 δισ., με σημαντική συνεισφορά σε αυτό να έχει και η νέα επένδυση της Mytilineos στον Καναδά.

Παρά το ράλι, ο αναλυτής της PANTELAKIS σημειώνει ότι η μετοχή της Mytilineos έχει ακόμα μεγάλο περιθώριο ανόδου, ακόμα και από τα σημερινά επίπεδα των €31/μετοχή, καθώς η αγορά αρχίζει σταδιακά να ενσωματώνει τα νέα υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται και μία διεύρυνση του πολλαπλασιαστή κερδών της Mytilineos, ο οποίος παραμένει ακόμα σε συγκριτικά χαμηλά επίπεδα.

Ο τρέχων δείκτης EV/EBITDA της Mytilineos βρίσκεται σήμερα στα επίπεδα των 6x, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πάνω από 7x.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v