Παραμένει «Long» στα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan

Η αμερικάνικη τράπεζα συνεχίζει να εκτιμά πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα κινηθεί στο 2,4% το 2023 και ότι θα καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% του ΑΕΠ.

Παραμένει «Long» στα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan

«Τα περιφερειακά spreads παραμένουν κοντά στα χαμηλά τους σε σχέση με τις αποδόσεις τους από τις αρχές του έτους και το προηγούμενο δωδεκάμηνο, ενώ τα spreads του πυρήνα της ΕΕ παραμένουν κοντά στο ανώτερο άκρο φέτος, επισημαίνει η JP Morgan.

Τα spreads του πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών κινήθηκαν σε στενό εύρος, ενώ στην περιφέρεια της Ευρώπης διευρύνθηκαν την τελευταία εβδομάδα spreads εκτός από την Ελλάδα.

Η αμερικανική τράπεζα διατηρεί τις long θέσεις στο εγχώριο δεκαετές έναντι της Ιταλίας, καθώς η τράπεζα, σε γενικές γραμμές, παραμένει με εποικοδομητική μεσοπρόθεσμη προοπτική για τα ελληνικά ομόλογα και προβλέπει ότι θα διαπραγματεύονται σταθερά σε πιο στενό εύρος σε σχέση με την Ιταλία, με διαφορά της τάξεως των 25 μ.β. με 50 μ.β.. Οι λόγοι που θα διατηρηθεί αυτή η διαφορά υπερ των ελληνικών ομολόγων είναι απόρροια των ισχυρών μακροοικονομικών, δημοσιονομικών και θεμελιωδών μεγεθών και δεδομένων της Ελλάδας, του σταθερού πολιτικού τοπίου και της υψηλής πιθανότητας η Ελλάδα να επιτύχει την επενδυτική βαθμίδα μέχρι τα τέλη του 2023.

O οίκος αναμένει ότι το spread Ελλάδας και Ιταλίας θα προσεγγίσει τις 50 μ.β. εν αναμονή της αναβάθμισης σε επενδυτική βαθμίδα, καθώς πλησιάζουν οι αναθεωρήσεις των βασικών οίκων αξιολόγησης, συνεχίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.

Η αμερικάνικη τράπεζα συνεχίζει να εκτιμά πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα κινηθεί στο 2,4% το 2023, με το ΑΕΠ να προσεγγίζει τα 223 δισ. ευρώ και τον πληθωρισμό στο 4,2%, το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί στο 1,3% αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι της τάξεως του 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v