ΧΑ: Αλλαγές στο ελάχιστο-μέγιστο επιτόκιο δανεισμού

Τα νέα δεδομένα μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΧΑ. Αλλαγές στην ώρα έναρξης διενέργειας πακέτων στην Εναλλακτική Αγορά. Ημερομηνία εφαρμογής η Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023.

ΧΑ: Αλλαγές στο ελάχιστο-μέγιστο επιτόκιο δανεισμού
H Διοικούσα Επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη συνεδρίαση της 26ης Σεπτεμβρίου 2023, ενέκρινε την τροποποίηση της Απόφασης 17 και 22 του ΧΑ, ως εξής:
  • Επικαιροποιούνται διατάξεις της Απόφασης 17 που αφορούν το ελάχιστο επιτόκιο δανεισμού, το οποίο εφεξής θα είναι ίσο με το ήμισυ του δικαιοπρακτικού επιτοκίου, ενώ αντίστοιχα το μέγιστο θα είναι ίσο με το δικαιοπρακτικό επιτόκιο και το κεντρικό επιτόκιο θα ισούται με το μέσο όρο του ελάχιστου και μέγιστου επιτοκίου. Επιπλέον, η τιμή εκκίνησης του προϊόντος ορίζεται σε 0,01% για κάθε ημέρα διαπραγμάτευσης του προϊόντος.
  • Επικαιροποιούνται διατάξεις της Απόφασης 22 που αφορούν την ημερήσια χρονική περίοδο έναρξης διενέργειας προσυμφωνημένων συναλλαγών (πακέτα) της Εναλλακτικής Αγοράς για όλους τους τύπους πακέτων της Εναλλακτικής Αγοράς στις 10:30 πμ, πλην του ειδικού τύπου «Πακέτα Διακανονισμού Spot 2» που παραμένει ως έχει σήμερα.
Ως ημερομηνία εφαρμογής των παραπάνω αλλαγών ορίζεται η Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v