Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Optima: Μπορεί να υπερβεί τον στόχο για EBITDA άνω του 1 δισ. η Mytilineos

Η σημαντική άνοδος της κερδοφορίας που σημειώθηκε το 2022 αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω το 2023. Πού στηρίζει την εκτίμησή της. Επαναλαμβάνει τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή.

Optima: Μπορεί να υπερβεί τον στόχο για EBITDA άνω του 1 δισ. η Mytilineos

Η Mytilineos πρόκειται να ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου την Πέμπτη πριν από το άνοιγμα της αγοράς και η Optima αναμένει περαιτέρω ανάκαμψη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αυξημένη συνεισφορά από τον κλάδο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και αυξημένη δραστηριότητα εμπορίας LNG. Αυτά θα αντισταθμίσουν, εκτιμά, την ασθενέστερη απόδοσης στον κλάδο των μετάλλων και την πιο ήπια συμβολή από τη θερμική παραγωγή (λόγω χαμηλότερης ζήτησης και αυξημένων εισαγωγών).

Ως εκ τούτου, βλέπουμε τα έσοδα του ομίλου στα 1.248 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 48% σε ετήσια βάση (σκληρή σύγκριση) και τα EBITDA του ομίλου στα 259,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 8% σε ετήσια βάση.

Αναμένουμε ότι η κερδοφορία θα επιταχυνθεί το υπόλοιπο του έτους, γράφει η Optima, λόγω α) των ωρίμανσης έργων ΑΠΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, β) της σημαντικής συνεισφοράς από την εμπορία LNG, η οποία αναμένουμε ότι λόγω γεωπολιτικών κινδύνων, θα παραμείνει, γ) του εξορθολογισμού της αγοράς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και των αυξανόμενων μεριδίων αγοράς για τη Μυτιληναίος, δ) της περαιτέρω ανάκαμψης του επιχειρηματικού τομέα του πρώην SES και ε) της σταθερής απόδοσης της Μεταλλουργίας, με καλά περιθώρια.

Τούτου λεχθέντος, η σημαντική άνοδος της κερδοφορίας που σημειώθηκε το 2022 αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω το 2023 και θα ανοίξει τον δρόμο για τη Mytilineos να ανταποκριθεί ή ακόμη και να υπερβεί τη φιλόδοξη καθοδήγηση EBITDA ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ ως πρόβλεψη για το 2023.

Επαναλαμβάνουμε τη σύστασή μας «Αγορά» για τη μετοχή, καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v