Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στα top picks της Eurobank Equities, περιθώρια ανόδου άνω του 30%

Η μετοχή της ΔEΗ συνεχίζει να διαπραγματεύεται κοντά σε επίπεδα Νοεμβρίου 2021, με τους επενδυτές να αγνοούν την άνοδο της κερδοφορίας και τις πρόσφατες εξαγορές, τονίζει η χρηματιστηριακή.

ΔΕΗ: Στα top picks της Eurobank Equities, περιθώρια ανόδου άνω του 30%

Η μετοχή της ΔΕΗ παραμένει στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities, με τη χρηματιστηριακή να δίνει τιμή-στόχο στα 13 ευρώ και σύσταση "buy", μετά και τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Επιχείρησης.

Η χρηματιστηριακή αναμένει απόδοση 32,7% για τη μετοχή τους επόμενους 12 μήνες και μερισματική απόδοση 2,5%, με τη συνολική απόδοση να διαμορφώνεται στο 35,2%. 

Οσον αφορά στα αποτελέσματα, η Eurobank Equities τονίζει ότι η εταιρία εμφάνισε ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο, παραμένοντας σε καλό δρόμο για να πετύχει το στόχο των EBITDA ύψους 1,2 δισ. ευρώ στο σύνολο της φετινής χρήσης. 

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της ΔEΗ συνεχίζει να διαπραγματεύεται κοντά σε επίπεδα Νοεμβρίου 2021, με τους επενδυτές να αγνοούν την άνοδο της κερδοφορίας (τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA της εταιρίας το 2023 αναμένεται να διαμορφωθούν 28% υψηλότερα από αυτά του 2022).

Παράλληλα, τα δυο deals της ΔEΗ με Κωτσόβολο και Enel Ρουμανίας δείχνουν να ενισχύουν την αξία της μετοχής, με τη ΔEΗ να επιχειρεί τη μεταμόρφωση σε leader «πράσινης ενέργειας» στη ΝΑ Ευρώπη, κάτι που δεν αποτυπώνεται στην τιμή της μετοχής. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v