Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Société Générale: Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά ομόλογα

Το trade που προτείνει η τράπεζα είναι άνοιγμα long θέσεων στα ελληνικά 10ετή και αντίστοιχη short θέση στα ιταλικά. Γιατί εκτιμά ότι το spread θα συνεχίσει να γίνεται πιο αρνητικό.

Société Générale: Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά ομόλογα

Η ματιά της Société Générale στα ελληνικά ομόλογα είναι αισιόδοξη, στηριζόμενη σε διάφορα θετικά στοιχεία που επηρεάζουν την οικονομία της Ελλάδας. Η βελτίωση της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας, η προοπτική για να λάβει επενδυτική βαθμίδα από ορισμένους οίκους αξιολόγησης και η προσεκτική της πολιτική για τις εκδόσεις ομολόγων αποτελούν στοιχεία που ενισχύουν την προοπτική των ελληνικών τίτλων στις αγορές.

Η εκτίμηση της Société Générale για την αύξηση της αξίας των ελληνικών ομολόγων συγκριτικά με τα ιταλικά είναι ενδιαφέρουσα και είναι ένα από τα τοπ trades που προτείνει στους επενδυτές της για το 2024, βάσει της επενδυτικής στρατηγικής της.

Το trade που προτείνουν είναι άνοιγμα long θέσεων στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα και αντίστοιχη short θέση στα ιταλικά δεκαετή ομόλογα. Η πρόβλεψη της Société Générale είναι ότι το spread Ελλάδας-Ιταλίας θα συνεχίσει να γίνεται πιο αρνητικό και θα φτάσει στις -90 μονάδες βάσης από τις περίπου -55 μονάδες που είναι σήμερα. Το stop loss του trade που προτείνει ο γαλλικός οίκος είναι οι 30 μονάδες βάσης.

Η δυναμική των ομολόγων της Ελλάδας μπορεί να επηρεαστεί από την έκδοση πράσινων ομολόγων, αλλά η αβεβαιότητα σχετικά με αυτή την κίνηση είναι παρούσα λόγω της χρηματοδότησης που μπορεί να προέρχεται ήδη από άλλα κεφάλαια.

Η προοπτική για περιορισμένη διεύρυνση των spreads στην ευρωζώνη για το 2024, παρά τα δυσμενή οικονομικά δεδομένα ορισμένων χωρών, μπορεί να αποδειχθεί ως αποτέλεσμα της υποστηρικτικής νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Η διαφοροποίηση στις οικονομικές προοπτικές των ευρωπαϊκών χωρών αποτελεί σημαντικό παράγοντα στις αξιολογήσεις των οίκων, με μερικές μικρότερες χώρες να επιδεικνύουν θετικές τάσεις στην ανάκαμψή τους. Οι εκτιμήσεις της Société Générale για το 2024 παρέχουν μια εικόνα των προβλέψεων της τράπεζας για την αγορά ομολόγων και τις προοπτικές των χωρών της ευρωζώνης, αλλά η εξέλιξη των γεγονότων μπορεί να επηρεάσει τις προβλέψεις αυτές.

Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε την ανάπτυξη των οικονομιών και τις αποφάσεις των οικονομικών θεσμών, αναφέρει η επενδυτική τράπεζα, για να κατανοήσουμε την πραγματική πορεία των ομολόγων και των αγορών στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v