Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roadshow σε bullish κλίμα στο Λονδίνο, το νέο στόρι

Ποια μεγάλα ονόματα ξένων funds έδωσαν το παρών. Περισσότερα ραντεβού για εισηγμένες μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η Πειραιώς στο επίκεντρο, μετά τις Alpha Bank και Εθνική.

Roadshow σε bullish κλίμα στο Λονδίνο, το νέο στόρι

Περίπου 25% περισσότερες συμμετοχές επενδυτών σε σχέση με πέρσι, υψηλότερο επίπεδο αντιπροσώπευσης θεσμικών χαρτοφυλακίων και ένα bullish κλίμα για το στόρι της «ελληνικής εξαίρεσης» ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης ημέρας του road show στο Λονδίνο, όπου παρουσιάστηκε το νέο στόρι της ελληνικής οικονομίας μετά την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αλλά και τις πωλήσεις της συμμετοχής του ΤΧΣ σε Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα.

Τα μεγάλα ονόματα, όπως και πέρσι, ήταν εκεί: Fidelity, Capital, BlackRock, Norges, Allianz/Pimco, Pictet Asset Management, Wellington, Fiera, GIC, RWC, Power Corporation of Canada, Sumitomo Mitsui Trust κ.ά.

Αρκετά, όμως, εξ αυτών αντιπροσωπεύτηκαν σε υψηλότερο επίπεδο (partners), ενώ υψηλότερη ήταν η συμμετοχή από συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλα μικρότερης εμβέλειας θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Περισσότερα ραντεβού από πέρσι για Mid-Caps

Τη συνολική καλή εικόνα συμπληρώνουν τα περισσότερα, σε σχέση με πέρσι, ραντεβού για τις εταιρείες μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, ως αποτέλεσμα της αρμονικής συνεργασίας μεταξύ Morgan Stanley και των τεσσάρων τραπεζικών ΑΧΕΠΕΥ (Πειραιώς Χρηματιστηριακή, Eurobank Equities, Alpha Finance, NBG Securities).

Εταιρείες που πέρσι είχαν 2-3 συναντήσεις, πραγματοποίησαν μόνο χθες τα διπλάσια ραντεβού. Το ευχάριστο είναι ότι για τις περισσότερες εξ αυτών, το 30% με 50% των επενδυτών δεν τις είχαν ξανασυναντήσει. Είχαν, όμως, είτε έκθεση στη χώρα είτε σε ομοειδείς ευρωπαϊκές εταιρείες.

Το ενδιαφέρον σε Πειραιώς

Η αύξηση των συναντήσεων ήταν πιο αισθητή, σύμφωνα με παριστάμενους αναλυτές, σε εταιρείες με εταιρικές εξελίξεις, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, λόγω της επικείμενης διάθεσης ποσοστού ως 27%, στο πλαίσιο της αποεπένδυσης από ΤΧΣ.

Η μεγάλη επιτυχία που είχε η διάθεση του 22% των μετοχών της Εθνικής λειτουργεί ως «κράχτης», καθώς η Πειραιώς διαπραγματεύεται με χαμηλότερο p/tbv σε σχέση με τις Eurobank, ΕΤΕ και την πλειονότητα των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζικών ομίλων.

Στο επίκεντρο σήμερα οι τράπεζες

Η σημερινή δεύτερη ημέρα του Road show φέρνει στο επίκεντρο τον τραπεζικό τομέα. Στο κρίσιμο πάνελ θα συμμετέχουν οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, που σύμφωνα με πληροφορίες ήδη αντιμετώπισαν ένα τελείως διαφορετικό κλίμα.

Οι ξένοι αναμένεται να εστιάσουν σήμερα στα περιθώρια αύξησης της πιστωτικής επέκτασης και στα περιθώρια να διατηρηθούν τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) σε υψηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v