Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Δεύτερες σκέψεις μετά το ισχυρό ράλι στις ελληνικές μετοχές

Παραμένουν φθηνές οι τράπεζες, στα top picks διατηρείται η Alpha Bank. Μεσοπρόθεσμα παραμένει η ισχυρή σύσταση υπεραπόδοσης. Πού ψάχνει ασφαλές καταφύγιο.

JP Morgan: Δεύτερες σκέψεις μετά το ισχυρό ράλι στις ελληνικές μετοχές

«Μετά το ισχυρό ράλι από τα χαμηλά επίπεδα της 27ης Οκτωβρίου, ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τα κέρδη μας στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας, στην Ελλάδα και την Πολωνία και αναρωτιόμαστε αν ο δείκτης MSCI Τουρκίας είναι ένα "ασφαλές" καταφύγιο», επισημαίνει η ομάδα ανάλυσης της JP Morgan.

«Πιστεύουμε ότι οι μετοχές της περιοχής της Κεντρικής και Ανατολικής Αναδυόμενης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA) έχουν τρέξει δυνατά με άνοδο 13% από τα χαμηλά στις 27 Οκτωβρίου, πολύ περισσότερο από το +8,2% του δείκτη των αναδυόμενων αγορών MSCI EM και θα επιδιώκαμε να πάρουμε κέρδη σε καίριες αγορές και outperformers, όπως στη Σαουδική Αραβία με +17,9%, τις χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις με +28,15, τις μικρές κεφαλαιοποιήσεις με απόδοση +19% και την Ελλάδα με +16,9%. Είμαστε υπερεπενδεδυμένοι (overweight) στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας και της Ελλάδας και δεν αλλάζουμε τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές μας τώρα», επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα.

«Η Πολωνία και η Ελλάδα έχουν τρέξει, αλλά οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να είναι φθηνές έναντι των ευρωπαϊκών ομολόγων. Ανησυχούμε βραχυπρόθεσμα για το ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά αφήνουμε τη μετοχή της Alpha Bank στις δέκα κορυφαίες επιλογές μας.

Ενώ ήμασταν υπερεπενδεδυμένοι και bullish για την Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι, εξακολουθούμε να είμαστε θετικά έκπληκτοι από την υποκείμενη ζήτηση για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, π.χ. η UniCredit αγόρασε το 9,9% στην Alpha Βank και η υπερκάλυψη στη δευτερογενή τοποθέτηση της Εθνικής Τράπεζας ήταν 8 φορές. Πιστεύουμε ότι οι επενδυτές που παρακολουθούσαν μόνο περιστασιακά την ιστορία της ελληνικής ανάκαμψης υπέθεταν ότι θα μπορούσαν να πάρουν μετοχές σε μέγεθος με μεγάλη έκπτωση σε κάποιο κυβερνητικό ξεπούλημα στην πορεία και αυτή η υπόθεση ήταν πολύ λανθασμένη», συνεχίζει η τράπεζα.

«Η υποκείμενη μεσοπρόθεσμη αφήγηση για την Ελλάδα παραμένει ισχυρή. Σημειώνει την καλύτερη ανάπτυξη στην ΕΕ, μια κυβέρνηση που θέλει οι τράπεζες να χορηγούν δάνεια και κέρδη και εξακολουθεί να εμφανίζει χαμηλές αποτιμήσεις. Και οι τοποθετήσεις του τέταρτου τριμήνου δείχνουν ότι περισσότεροι από τον κόσμο (δηλαδή τόσο οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές όσο και οι στρατηγικοί επενδυτές) έχουν συνειδητοποιήσει αυτή την αφήγηση. Είμαστε ευχαριστημένοι με τη σύσταση overweight μας και θα αναζητήσουμε οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη αδυναμία για να προσθέσουμε θέσεις», εξηγεί η JPM.

«Οι τράπεζες στην Ελλάδα, για τις οποίες έχουμε σύσταση overweight, εξακολουθούν να βρίσκονται σε discount σε σχέση με τις αντίστοιχες της Ευρωζώνης παρά την υψηλότερη απόδοση ιδίων κεφαλαίων. Η οικονομία υπεραποδίδει σε σχέση με την οικονομία της Ευρωζώνης. Η σύστασή μας σηματοδοτεί ισχυρή ζήτηση για μετοχές», καταλήγει η JP Morgan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v