Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euroxx: Τιμή-στόχος €36 για την Τιτάν, μεγάλα τα discount

Σύσταση «overweight» για τη μετοχή, στην έκθεση με την οποία ξεκινά κάλυψη του τίτλου η χρηματιστηριακή. Η αποτίμηση, η σύγκριση με ομοειδείς ομίλους και η εκτίμηση για τη μερισματική απόδοση.

Euroxx: Τιμή-στόχος €36 για την Τιτάν, μεγάλα τα discount

Κάλυψη στην Titan Cement International ξεκίνησε η Euroxx και με έκθεσή της δίνει σύσταση overweight και τιμή-στόχο τα 36 ευρώ.

Η μετοχή αυτή τη στιγμή τελεί υπό διαπραγμάτευση με προβλεπόμενα EV/EBITDA 4,8x έναντι μέσης τιμής 20ετίας 7,8x. Το discount με ομοειδείς εταιρείες στις ΗΠΑ (χώρα που αντιπροσωπεύει περίπου το 55% του EBITDA της Titan) είναι πάνω 60% και με ομοειδείς εκτός ΗΠΑ 20-30%.

Οι μετοχές έχουν επανατιμολογηθεί το 2023, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχει σημαντική ανοδική πορεία, λόγω της κρυφής αξίας από τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ, της ισχυρής διαρθρωτικής ανάκαμψης από την ελληνική αγορά, της σταθερής ανάπτυξης και των περιθωρίων από τις δραστηριότητες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και του υπομοχλευμένου ισολογισμού (καθαρό χρέος/EBITDA με βάση την πρόβλεψη για το 2024 στο 1,4x), γράφει η Euroxx.

Σημειώνει πως περιμένει τριετή μεσαία μονοψήφια αύξηση EBITDA έως το 2026, μετά την άνοδο κατά 58% που εκτιμάται ότι επετεύχθη το 2023, στα 523 εκατ. ευρώ. Οι προοπτικές είναι θετικές για τον όμιλο λόγω της σταθερής ζήτησης σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, της σταθερής τιμολόγησης και της βελτίωσης του κόστους εισροών. Αυτό συνεπάγεται βιώσιμα περιθώρια EBITDA κοντά στο 20%.

Το καθαρό χρέος προς EBITDA για το 2023 υπολογίζεται στο χαμηλό 1,4x και αναμένεται ότι η πτωτική τροχιά θα συνεχιστεί τα επόμενα τρία χρόνια. Η Τιτάν δημιουργεί πολύ ισχυρές ταμειακές ροές, σημειώνει η χρηματιστηριακή, με πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως διαθέσιμα για μερίσματα και εξαγορές. Αναμένει μερισματική απόδοση άνω του 4,5% ετησίως στον προβλεπόμενο ορίζοντα.

Στους κινδύνους περιλαμβάνει την αστάθεια των αναδυόμενων αγορών (ειδικά Αίγυπτος), τις κινήσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τυχόν αυξήσεις των τιμών των καυσίμων και των εισροών και τυχόν μακροοικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ ή/και στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v