Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Axia: Σύσταση «αγορά» και τιμή-στόχος τα €22,6 για τη ΔΕΗ

Η Επιχείρηση αναμένεται πλέον να δημιουργήσει επαναλαμβανόμενα EBITDA ύψους περίπου 2,3 δισ. ευρώ έως το 2026, ενώ από φέτος ξεκινά η διανομή μερίσματος. Ανοδικό περιθώριο 90%.

Axia: Σύσταση «αγορά» και τιμή-στόχος τα €22,6 για τη ΔΕΗ

Για ένα μετασχηματισμό που δεν έχει ακόμη αντικατοπτριστεί στην τιμή της μετοχής κάνει λόγο η Axia σε ανάλυσή της για τη ΔΕΗ, με την οποία δίνει τιμή-στόχο τα 22,9 ευρώ και σύσταση «αγορά».

Το επικαιροποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους παρείχε ένα σαφές όραμα για τη ΔEΗ στο μέλλον. Στρατηγική προτεραιότητα της εταιρείας είναι η επένδυση σε δυναμικότητα ΑΠΕ και δίκτυα διανομής, με ευρύτερη οπτική γωνία πλέον, αφού η Ρουμανία βρίσκεται στην εικόνα.

Χάρη σε capex της τάξης των 4 δισ. ευρώ, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς ΑΠΕ της ΔEΗ (συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης και της υδροηλεκτρικής) αναμένεται να φθάσει τα 8,9 GW έως το 2026, ενώ το ακαθάριστο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ του ομίλου για μελλοντική ανάπτυξη ανέρχεται σήμερα σε περίπου 18 GW.

Καθώς η παραγωγή λιγνίτη θα τερματιστεί έως το 2026, το 52% των εκτιμώμενων GWh που παράγει η ΔEΗ το 2026 (Ελλάδα και Ρουμανία) αναμένεται να προέρχεται από ΑΠΕ και ένα επιπλέον 30% από φυσικό αέριο.

Η ΔEΗ αναμένεται πλέον να δημιουργήσει επαναλαμβανόμενα EBITDA ύψους περίπου 2,3 δισ. ευρώ (53% υψηλότερα από τα pro-forma επίπεδα του 2023) έως το 2026, ενώ η Axia εκτιμά ότι το 37% του EBITDA θα προέλθει απευθείας από την παραγωγή ΑΠΕ.

Το μέρισμα επανέρχεται από φέτος (διανομή κερδών του 2023) με εκτιμώμενη πληρωμή 35%, σταδιακά αυξανόμενη στο 55% τα επόμενα χρόνια.

Πιστεύουμε ότι η απόδοση της τιμής της μετοχής στο μέλλον θα πρέπει να κινηθεί ώστε να αντανακλά το αυξανόμενο, πιο προβλέψιμο και πιο «πράσινο» προφίλ ταμειακών ροών του ομίλου. Η ΔEΗ τελεί υπό διαπραγμάτευση επί του παρόντος με 5,8x EV/EBITDA για το 2024, κάτω από τον μέσο πολλαπλασιαστή της τελευταίας δεκαετίας για την εταιρεία. 

Ετσι, ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη ΔEΗ στα 22,60 ευρώ, αναζητώντας μια απόδοση της τάξης του 90%, ενώ επαναλαμβάνει τη σύσταση «αγορά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v